rtvpd-izgradnja i obnova kuca (1)Predstavnici grada Prijedora i Humanitarne organizacije “Hilfsverk Austrija” potpisali su danas tripartitni ugovor sa još deset korisnika pomoći komponente “Stanogradnja u 2016. godini” iz kategorije raseljenih lica i povratnika. Riječ je o projektu “Podrška trajnim rješenjima revidirane strategije za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Pet porodica iz kategorije raseljenih lica i povratnika na području Prijedora, kojima su izgrađene kuće, danas je dobilo plastenike i steone junice.

U okviru projektne komponente “Mjere ekonomske održivosti” plastenici za uzgoj povrća uručeni su Asimi Cerić, Emini Šabić i Rahimi Spahović, a steone junice Ranku Ševi i Esmi Velić.

rtvpd-izgradnja i obnova kuca (2)Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković ovaj dan nazvao je važnim za porodice koje su dobile pomoć, naglašavajući da je Prijedor grad s najvećim brojem povratnika, raseljenih osoba i izbjeglica u Bosni i Hercegovini.

Projekat “Podrška trajnim rješenjima revidirane strategije za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma” finansiran sredstvima UNHCR-a i Evropske unije, a kojeg realizuje humanitarna organizacija “Hilfsverk Austrija”, vrijedan je osam miliona evra i, osim u Prijedoru, sprovodi se u još devet lokalnih zajednica u BiH.

RTV Prijedor