hns-u19-slaven belupo (1)Fudbaleri Slaven Belupa odigrali su u Svetom Martinu na Muri prijateljski susret protiv U-19 reprezentacije Hrvatske koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

U redovima Koprivničana od prvog minuta je zaigrao i mladi Prijedorčanin Aleksandar Jovičić.

Bila je to druga utakmica za nekadašnjeg igrača Rudar-Prijedora, Borca i Krupe, otkako je nedavno pojačao ovaj klub.

Treba reći da je trener Slaven Belupa Željko Kopić priliku pružio uglavnom igračima koji su pojačali redove hrvatskog prvoligaša u ljetnom prelaznom roku kako bi video na koga od njih može ozbiljno da računa.

hns-u19-slaven belupo (2)-Nakon što sam igrao sat vremena protiv slovenačkog prvoligaša Aluminija u Kidričevu u meču koji smo dobili, ovaj put sam dobio priliku cijelih 90 minuta i vjerujem da sam je u potpunosti iskoristio. Poslije vođstva juniorske reprezentacije Hrvatske u prvom poluvremenu, nastavak smo odigrali mnogo bolje i sigurnije. Nakon dobro izvedenog kornera dobro sam skočio i postigao pogodak koji mi mnogo znači – kaže Jovičić.

Mladi Prijedorčanin se nada da će dobiti priliku da zaigra i u posljednjoj provjeri Slaven Belupa pred početak 1. HNL.

Naime, Koprivničani u subotu gostuju u Budimpešti kod domaćeg Honveda a već 15.jula otvaraju prvenstvo Hrvatske na domaćem terenu duelom sa Inter Zaprešićem.

hns-u19-slaven belupo (3)-Iako nisam prošao kompletne pripreme sa svojim novim klubom, siguran sam da ću se radom na treninzima i u pripremnim mečevima izboriti za status prvotimca na poziciji “stopera” jer vjerujem da posjedujem potrebne kvalitete – kaže na kraju mladi reprezentativac BiH.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – HNS