petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (1)Nedeljko Brdar iz ekipe “Rijeka” iz Hrvatske te ekipa “Ptuj” iz Slovenije pobjednici su u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji 21. Petrovdanskog padobranskog kupa “Prijedor 2016”, koji je ovog vikenda održan na prijedorskom aerodromu “Urije”.

Treba istaći da vremenske prilike nisu isle na ruku padobrancima pa je održano samo šest serija skokova, a danas se nisu mogli izvodizi skokovi zbog niske oblačnosti i vjetra pa je plasman koji je bio nakon prvog dana, postao i konačan poredak.

U pojedinačnoj konkurenciji seniora Nedeljko Brdar iz ekipe “Rijeka” je imao devet negativnih bodova, drugo mjesto zauzeo je Gorazd Vindiš iz “Ptuja” sa 10 negativnih bodova, dok je treće mjesto pripalo njegovom klupskom kolegi Peteru Balti koji je imao isti broj negativnih poena ali manje “negativnih jedinica”.

petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (2)Slovenački padobranci su sa 66 negativnih bodova slavili ispred domaćina, ekipe “Prijedora” sa 96 negativnih bodova, dok je trećeplasirana ekipa “Paraćina” imala 141 negativan bod.

U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Angelika Huhs iz ekipe “Prijedora” sa 18 negativnih bodova, dok je kod veterana trijumfovao takođe član domaće ekipe Draško Lajić sa 12 negativnih bodova.

U kupu, koji je od 2010. godine u zvaničnom kalendaru Svjetske vazduhoplovne asocijacije FAI, učestvovalo je 49 padobranaca iz osam ekipa.

Organizator i domaćin kupa bio je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (7) petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (8) petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (9) petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (3) petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (4) petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (5) petrovdanski padobranski kup 2016-pobjednici (6)