fond za djeciju zastitu-djeca-ljetovanje kumborU organizaciji Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske sutra na ljetovanje u Bečiće putuje šesta smjena sa 160 učesnika, najavljeno je iz Fonda.

U ovoj smjeni su djeca iz Prijedora, Stanara, Petrova, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika i Drinića/Petrovca.

Iz Fonda navode da će u ovoj godini, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, od 20. maja do 21. septembra u Bečićima ljetovati 1.800 djece, u 14 organizovanih smjena.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” jeste zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala.

U projektu od početka učestvuju djeca iz socijalno ugroženih porodica, korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica i porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

Uz podršku Vlade Republike Srpske kroz ovaj projekat je prethodnih godina na jadranskoj obali ljetovalo gotovo 20.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština i gradova Srpske.

SRNA