ilustracija-provala-kradjaRenato Kragulj (25), jedan od najvećih lopova na području Prijedora, ponovo se našao u sukobu sa zakonom i to zbog deset krađa na području grada, usljed kojih je svoje sugrađane ojadio za oko 4.000 maraka.

Kako saznajemo, krao je sve što mu se našlo pod rukama. Na meti su mu se tokom maja i juna našli i kuće i stanovi i kafići, iz kojih je iznosio novac, računarsku tehniku, mobilne telefone, zlatni i srebreni nakit, kao i bicikle.

“Otuđene predmete isti je dalje prodavao trećim licima, a ostvarenu dobit je zadržavao za sebe”, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti (CJB) u Prijedoru, navodeći njegove inicijale.

Dodali su kako je u toku kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biti dostavljen izvještaj o krađama koje je počinio.

Kako saznajemo, jedan dio predmeta koje je ukrao su pronađeni i biće vraćeni vlasnicima.

Inače, Kragulj je prošle godine prijavljen Tužilaštvu zbog krađe zlatnog nakita vrijednog oko 12.000 maraka i to iz kuće oca njegove djevojke. On je duže vrijeme bio u vezi s kćerkom oštećenog, a nekoliko puta joj je bio u kući, što je iskoristio da se uvjeri gdje se nalaze dragocjenosti.

Ukradeno zlato je zatim prodavao po lokalnim zlatarama.

U septembru 2013. godine hapšen je zbog sumnje da je s nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mjestima Sotonice i Malo Palančište kod Prijedora krao mesingana slova.

Na teret mu je stavljano da je s vjerskih objekata krao oluke i druge sekundarne sirovine.

Ukradene predmete prodavao je u preduzećima za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru. U jednom od njih, poslije hapšenja 2013. godine, pronađen je dio ukradenih stvari.

Nezavisne novine