kup rs zene rukomet-mira pobjednik (4)Konaćno će i Ženski rukometni klub „Mira“ iz Prijedora nastupiti u nekom od evropskih takmičenja.

Davno su djevojke ovog uzornog sportskog kolektiva iz grada na Sani zaslužile to svojim igrama u Premijer ligi BiH, gdje su bile i šampionke 2014.godine, kada su osvojile i Kup BiH, a bile su finalistkinje i ovog domaćeg nadmetanja, dok su posljednjih pet godina neprikosnovene u Kupu Republike Srpske.

U Rukometni savez BiH poslata je prijava, formular-obrazac EHF-a (Evropske rukometne federacije) za učešće u Čelendž kupu naredne sezone.

Predsjednica Upravnog odbora kluba, Nada Đaković, od čijeg dolaska na tu funkciju, u ljeto 2006.godine, se nizao uspjeh za uspjehom, zadovoljna je podrškom grada Prijedora u ostvarenju davnašnje želje da ga reprezentuju na međunarodnoj sceni.

zrk mira-2015-2016-final ekipa-Očekivali smo da će se ovaj trenutak desiti, uz naše puno razumijevanje sopstvene sredine što, u opštim prilikama i ekonomskoj situaciji u društvu, do njega nije došlo ranije. I do sada smo imali ogromnu pomoć gradonačelnika Prijedora Marka Pavića, koji cijeni vrijedne rezultate u sportu, a zahvalni smo Gradskoj upravi za priliku da izađemo van granica BiH. Godinama smo u vrhu sa, u najvećoj mogućoj mjeri sopstvenim igračkim kadrom i skromnim novčanim sredstvima, stabilan smo klub i za primjer po kulturi ponašanja, jer nemamo isključenih rukometašica direktnim crvenim kartonima. Nijednog incidenta u Prijedoru nikada nije bilo na našim utakmicama. Ovo je velika nagrada za uloženi trud djevojaka, posebno što su mnoge i po 10-15 godina provele u „Miri“ – naglasila je Đakovićeva.

Trener Prijedorčanki Ljubica Ivetić istakla je da bi učešće u evropskom takmičenju predstavljalo novi izazov i priliku za dokazivanje igračicama „Mire“.

-I dalje su nam prioritet domaće prvenstvo i kupovi, ali daćemo sve od sebe da na najbolji način na međunarodnoj sceni prezentujemo Prijedor, RS i BiH – dodala je Ivetićeva.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup rs zene rukomet-mira pobjednik (1)