gomjenica-buducnost (1)U utakmici posljednjeg 30.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, koja nije imala takmičarskog značaja, Prijedorčani, koji nisu mogli dalje od 12.mjesta (sa istim brojem bodova 25, koliko ima i stepenicu više plasirana Sloga DIPO iz Gornjih Podgradaca), poraženi su od drugoplasirane ekipe „minimalcem“, Gomjenica: Karanovac 0:1(0:0).

Gomjeničani, dostojno se suprotstavivši vicešampionu, potvrdili su još jednom da su u potpunosti ispunili plan i očekivanja svojih vjernih navijača.

Poslije prošlogodišnjeg sjajnog uspjeha, prvog mjesta u Četvrtoj ligi FSP Prijedor i takmičenju za Kup grada Prijedora, kao novajlije ostvarili su sa skromnim finansijskim sredstvima, amaterizmom i ljubavlju igrača, a i ljudi koji ih podržavaju, prije svih predsjednik kluba Željko Torbica, željeni cilj-opstanak.

gomjenica-laus (7)Prvo poluvrijeme donijelo je čvrstu, tvrdu taktički podređenu igru, uglavnom na sredini terena, iako je bilo vidno da su gosti više željeli da dođu u situaciju izglednu za gol.

Imali su je u 13.minuti kada je Nikola Babić iz neposredne blizine pogodio stativu.

Vrijedi pomenuti i detalj iz 41.minuta kada je Aleksandar Karanović pokušao u šesnaestercu protivnika da pronađe prvog strijelca domaćih u ovoj sezoni Branislava Kajteza (postigao ukupno 12 golova), ispred kojeg je golman Bojan Dobrijević glavom odbio loptu.

Pokušao je iskosa sa desne strane Dušan Davidović da zatrese mrežu, ali se Dobrijević vratio i intervenisao.

I početkom drugog dijela Karanovac je mogao do vođstva.

gomjenica-lijevce (6)Ponovo je Babić bio na sceni, našao se „oči u oči“ na sedam-osam metara iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru pred Milošem Torbicom, koji je sjajno reagovao i poslao loptu u korner.

Uzvratio je na suprotnoj strani u 56.minuti Mihajlo Mijatović, kada je iz dobre pozicije tukao preko gola.

U 75.minuti odbijenu loptu na oko 17-18 metara prihvatio je Radan Račić i poslao je u gornji lijevi ugao Torbice, koji je efektnom paradom samo uljepšao trenutak odluke i jedini gol na utakmici.

Dva minuta kasnije iskusni Mišo Milošević je iskosa sa lijeve strane sa desetak metara gađao bliži ugao, ali je Dobrijević panterski reagovao i dohvatio loptu.

Do kraja susreta izabranici trenera Stojana Janjetovića učinili su sve ne bi li došli do boda, imali su nekoliko pokušaja, ali je golman Dobrijević, najbolji akter na terenu, ostao nesavladan.

Gomjenica: Karanovac 0:1(0:0)

Prijedor
Stadion: „Kod Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Miran Kolar (Prijedor) 8
Strijelac: Račić u 75.minutui
Žuti kartoni: Lukajić, Babić (Karanovac)

GOMJENICA:
M.Torbica 7, Draganić 7, V.Torbica 7, Milošević 7, Čorokalo 7 (od 50. Tadić 7), Mršić 6,5, Karanović ,5, Kajtez 6,5, Davidović 6 (od 46. Lajić 6), Đurkić 7, Mijatović 6,5.

KARANOVAC:
Dobrijević 7,5, Lukajić 6, Božić 7, Kojadinović 7, Tomašević 7, Tešanović 6,5, Janković 7,6 (od 70. Bojinović -), Bbić 6 (od 70. Anđelić -), Račić 6,5, Trivić 6,5, Racić 7.

Igrač utakmice: Bojan Dobrijević (Karanovac)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com