rudar prijedor-dopis clanova uoPetorica članova aktuelnog Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Rudar-Prijedor“ iz Prijedora uputila su danas dopis Upravnom odboru, odnosno njegovom predsjedniku Branislavu Rokviću, u kome ga obavještavaju da je besmisleno da ovaj klupski organ uopšte dalje radi, odnosno održava sjednice.

Kao potpisnici dopisa navedeni su Milenko Đaković, Ranko Vučković, Dalibor Majkić, Jovan Janjić i Predrag Šorga.

Kako nezvanično saznajemo, petorica navedenih članova UO “Rudar-Prijedora” nisu podnijeli ostavke na svoje funkcije, ali ne žele da rade u ovom tijelu sve dok pojedinci ne poštuju njegove odluke i stavljaju iznad svega svoje lične interese bez ikakvih posljedica.

Pretpostavljamo da je “inicijalna kapisla” za ovakav dopis bilo ponašanje delegata “Rudar-Prijedora” na Skupštini Gradskog fudbalskog saveza Prijedora koji nije podržao prijedlog UO svog kluba da se glasa za Slavišu Kralja koji je i bio prijedlog donedavnog premijerligaša, već je isti delegat učestvovao na Skupštini GFS Prijedor koju je organizovalo 11 klubova sa područja grada te je na istoj podržao Stojana Janjetovića.

Treba takođe dodati da je stanje u novom/starom prvoligašu RS takvo da sjednica UO kluba nije održana već duže vrijeme a pokušaji predsjednika Rokvića da to učini bili su neuspješni u nekoliko navrata.

Kako bi se među narodom reklo, u “Rudar-Prijedoru” je “pukla tikva” odnosno došlo je do “raspada sistema”.

Šta naredni dani i mjeseci donose za ovaj klub teško je prognozirati.

Dopis petorice članova UO predsjedniku kluba Branislavu Rokviću možete pročitati u nastavku.

rudar prijedor-grb-Imajući u vidu sistem i način rada pojedinih članova Upravnog odbora FK “Rudar-Prijedor”, besmisleno je održavati dalje sjednice i donositi bilo kakve odluke jer se iste niti poštuju niti primjenjuju.

Očito je da se radi o sistemu iznad sistema, jer ako pojedinci zastupaju lične interese, što je evidentno, i uzimaju za pravo i stavljaju sebe iznad Upravnog odbora i njegovih Odluka, i pri tome ne snose nikakve posljedice, onda ovaj Upravni odbor nema nikakav legitimitet.

Ako zaposleni u ovom Klubu na visokim pozicijama mogu da iznose javne uvrede protiv članova Upravnog odbora, te iste Uprave koja im obezbjeđuje egzistenciju, bez apsolutno ikakve reakcije ili odgovornosti za svoje postupke, onda je bespredmetno dalje pričati o bilo čemu.

Sve ovo, i još mnogo drugih stvari na koje smo upozoravali, ukazuje da se radi o nekim drugim ciljevima koji, na žalost, nisu u interesu i za dobro “Rudar-Prijedora”, već naprotiv, isključivo lični, i shodno tome ne želimo da učestvujemo u daljem radu ovog Upravnog odbora – navedeno je u ovom dopisu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-dopis clanova uo