zlatne ruke potkozarja 2014-najavaU Prijedoru će 24. i 25. jula, osmi put, biti održana manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja”, najavila je direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić.

“Ova manifestacija okupiće stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, etno-radionica i drugih organizacija, kao i pojedince koji se bave izradom rukotvorina i koji predstavljaju autentičnost Potkozarja, umjetnost, običaje, stare zanate i etno-nasljeđe”, rekla je Ganićeva na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Ona je navela da će zbog poplava koje su u maju zadesile i Prijedor ovogodišnja manifestacija biti nešto skromnije organizovana nego prethodnih godina i da neće biti nagradnog fonda za originalnost eksponata i uređenost štandova.

Prema njenim riječima, manifestacija će zadržati izložbeno-prodajni karakter, na inicijativu samih izlagača, s ciljem da se tradicija ne prekine i da podstiče dalji razvoj ove vrste stvaralaštva.

“Već imamo desetak prijavljenih izlagača, a prijave se mogu popuniti u prostorijama Turističke organizacije grada do 20. jula. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 052/243-030 ili imejla info@visitprijedor.com”, dodala je Ganićeva.

U okviru “Zlatnih ruku Potkozarja” biće izložene fotografije pristigle na prvi konkurs Turističke organizacije za izbor najbolje turističke fotografije urađene na području grada, koja će se koristiti za promociju turističkih vrijednosti i predstavljati grad kao turističku destinaciju.

“Konkurs je bio otvoren od 28. marta do 30. juna ove godine. Imamo 12 kandidata i predstavićemo njihove radove na malom gradskom trgu, a dodjelu nagrada najboljima organizovaćemo naknadno”, najavila je Ganićeva.

Organizatori “Zlatnih ruku Potkozarja” su prijedorska Turistička organizacija i grad Prijedor.

SRNA