fsa-gomjenica (1)Zasluženo je ekipa FSA Prijedor došla do pobjede u gradskom derbiju u okviru prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad nad Gomjenicom na stadionu „Poljana“ i slavila sa 2:0.

Izabranici trenera Nenada Bašića motivisanije su ušli u susret.

U 14.minutu Vedran Kušmić, pošto mu je dobru poziciju stvorio Rajko Pekija, iz neposredne blizine šutira u golmana gostiju Miloša Torbicu, koji je tri minuta kasnije osujetio i pokušaj nedovoljno koncentrisanog Srđana Čulića.

Ipak, pitanje pobjednika riješeno je u finišu prvog dijela meča za samo osam minuta.

U 32.mintu Čulić je glavom spustio loptu Kušmiću, koji je ovaj put pogodio za vođstvo svog tima od 1:0.

fsa-gomjenica (2)Četiri minuta kasnije Miloš Rudak je pokušao iskosa sa lijeve strane, ali je poslije njegovog šuta lopta odbijena od prečke završila u gol-autu.

U 43.minutu najbolji akter utakmice, kapiten domaćih Srđan Torbica rutinski je pogodio i udvostručio prednost za FSA Prijedor na odmoru.

U drugom poluvremenu strateg Gomjeničana je izmjenama pokušao da „razmrda“ svoje izabranike, jer je bilo evidentno da je samo Đorđe Kreća bio nadahnut za igru.

Igralo se više na polovini rivala, u 58.minuti ta nadmoć umalo nije donijela pogodak.

Iskusni Dejan Đurkić snažno je sa sedam-osam metara tukao pod prečku, ali je Milomir Novaković izbacio loptu u korner, a u još nekoliko navrata je pravovremeno intervenisao.

Do kraja u 75.minuti Srđan Torbica je sve dobro uradio u kaznenom prostoru, ali je šutirao tik kraj protivničke stative, a u posljednjim trenucima i Mirnes Karupović je propustio šansu da se upiše u listu strijelaca.

FSA Prijedor: FK Gomjenica 2:0(2:0)

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 100
Sudija: Aleksandar Jevtić (Prijedor) 7,5
Strijelci: Kušmić u 32. i Torbica u 43.minuti

FSA PRIJEDOR:
Novaković 7, Rečević 7 (od 51. Došenović 6,5), Čačić 7, Kušmić 6,5, Torbica 7,5, Pekija 6,5, Mršić 6,5, Rudak 7, Granatić 6 (od 55. Karupović 6,5), Kotaran 7, Čulić 6 (od 46. Runić 6)

GOMJENICA:
M.Torbica 7, Dragić 6,5, Tadić 6,5 (od 46. Zorić 6,5), Draganić 6, Pantoš 6 (od 62. Davidović -), V.Torbica 6 (od 69. Milošević -), Mršić 6, Karanović 6, Lajić 6,5, Đurkić 6,5

Igrač utakmice: Srđan Torbica (FSA Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fsa-gomjenica (3) fsa-gomjenica (4) fsa-gomjenica (5) fsa-gomjenica (6) fsa-gomjenica (7) fsa-gomjenica (8)