zrk mira-2015-2016-final ekipaDupli rukometni program, na Veliku subotu, pred najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, otvoriće derbi 20.kola Premijer lige BiH za žene, ali i čitavog proljeća, između drugoplasirane „Mire“ i novog-starog prvaka, ekipe „Grude-Autoherc“ od 16:00 časova u sportskoj dvorani „Mladost“.

Prijedorčanke su posljednji poraz u borbama za bodove doživjele upravo od ovog rivala 26.novembra prošle godine, a od tada su ostvarile osam pobjeda i dva remija, dok su gošće imale maksimalan učinak od 19 pobjeda, uz trijumfalni niz u prvenstvenim okršajima koji iznosi čak 34 susreta sa sva tri osvojena boda.

Ove sezone na domaćoj sceni su ostvarile još dvije pobjede u Kupu BiH, gdje takođe brane trofej osvojen prošle godine.

zrk mira-pocetak zimskih priprema (2)-Činjenica da Gruđanke, koje već dvije godine dominiraju u premijerligaškoj konkurenciji, nemaju poraza dovoljno govori o kakvom protivniku je riječ. Veliki je izazov za nas igrati sa ekipom koja je osigurala prvo mjesto, ali u jesenjem dijelu prvenstva dokazali smo da možemo sa njima odigrati kvalitetnu utakmicu, jer smo na njihovom terenu poraženi sa najmanjom razlikom u odnosu na ostale klubove. Očekujem da djevojke, bez ikakvog pritiska pruže maksimum i na dostojanstven način publici pruže kvalitetan ženski rukomet. Pozivam naše vjerne navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com