izborna skupstina-isds rs (1)U Prijedoru je večeras održana izborna skupština Izvorne srpske demokratske stranke (ISDS).

Za predsjednika je izabran Milovan Dragić, za potpredsjednika Milan Pilipović, a skupština koju čini 126 delegata izabrala je 20 članova gradskog odbora novoosnovane stranke.

Predsjednik ISDS Vitomir Popović izjavio je da stranka ima više od 30 odbora u Republici Srpskoj i najavio da poslije Prijedora slijedi osnivanje odbora u Bijeljini i Brčkom.

“Pokrivenost teritorije Republike Srpske biće na najvišem mogućem nivou”, rekao je Popović novinarima u Prijedoru.

izborna skupstina-isds rs (2)On je ocijenio da ISDS ide u pravcu jačanja izvornosti SDS-a, Republike Srpske i srpskih nacionalnih interesa.

“Bez toga nama ovdje nema mjesta, bez toga ne možemo da opstanemo na ovim prostorima. Neki kao da se stide da kažu da su Srbi i da su iz Republike Srpske, a za nas je Republika Srpska ništa ni manje ni više nego država”, poručio je Popović.

Predsjednik Gradskog odbora ISDS Prijedor Milovan Dragić rekao je da mnogi ne znaju da je ISDS osnovana još 2007. godine, a da se sada provodi odluka o razvijanju infrastrukture.

“Članovi ISDS-a su 95 odsto članovi SDS-a i ta praksa u Prijedoru je identična i praksi drugih gradova. Tipičan je primjer Gradiške gdje je oko 80 odsto članstva SDS-a prešlo u ISDS“”, naveo je Dragić.

On je najavio da će ISDS nastojati uticati na promjenu svijesti kod birača.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izborna skupstina-isds rs (3) izborna skupstina-isds rs (4)