javna debata-dodji sebi dok imas komePovodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, organizacije Centar za mlade „KVART“ Prijedor, Omladinsko humanitarno udruženje „Čisto srce“ Prijedor i „Optimisti 2004“ Kozarac, okupljene oko plaforme „Mladi za pomirenje“, organizovale su u četvrtak, 26.06.2014. godine, Javnu debatu „Dođi sebi dok imaš kome“.

Ova aktivnost održana je u Cafe baru „Tamaris“ u našem gradu a organizovana je u saradnji sa Centrom za odvikavanje Marjanovac i Udruženjem građana“Viktorija“ iz Banja Luke.

Osim debate, članovi pomenutih organizacija su tokom jučerašnjeg dana vršili i podjelu promotivnog materijala na glavnom gradskom trgu u Prijedoru.

U debati/razgovoru su kao gosti učestvovali i Vanja Dejanović – psiholog u Centru za mentalno zdravlje Prijedor, Anja Bundalo – aktivistkinja „KVART-a“ i bivša zavisnica kao i Amata Anđelić i Danko Keser ispred Centra za odvikavanje Marjanovac.

Diskutovalo se na različite teme, a najviše pažnje privukla su lična iskustva bivših zavisnika, te informacije o načina rada Centra za odvikavanje Marjanovac.

Razgovaralo se i o različitim pristupima u tretiranju bolesti zavisnosti, mogućnostima podrške društva i sistema mladim zavisnicima te o potrebi za uklanjanjem stigme i diskriminacije kako bivših tako i osoba koje se još uvijek bore sa problemom zavisnosti.