evergreen fest prijedor“EVERGREEN FEST Vol. 1″ je muzički festival koji će se održati 12., 13. i 14. avgusta u prijedorskoj Ljetnoj Bašti.

Udruženje ,,PUUM” iz Prijedora u saradnji sa Omladinskim savjetom Prijedora i Omladinskim savjetom Republike Srpske, i uz podršku grada Prijedora ove godine organizuje prvi “EVERGREEN” festival pod nazivom “EVERGREEN Vol. 1″.

Sam festival je u sklopu Prijedorskih omladinskih igara koje već treću godinu organizuje Puum i Omladinski savjet Prijedora u saradnji sa omladinskim savjetom Republike Srpske. Sam festival će trajati od 10. do 14. avgusta, a muzički dio festivala od 12. do 14. avgusta. Prijedorske omladinske igre su dio tradicionalne manifestacije kulturno ljeto Prijedora.

Cilj organizatora je da ovaj festival postane tradicionalan, i da već od slijedeće godine mjesto održavanja bude u sklopu nacionalnog parka “Mrakovica” na Kozari. Prijedor će ovim festivalom stati rame uz rame sa svim većim festivalima u regionu (OK Fest, Arsenal fest, FreshWave, Demofest…), a zbog infrastrukture na Kozari, nedirnute prirode, mogućnosti kamp mjesta, blizine svih većih gradova, kapaciteta da se primi više od 50.000 ljudi, ovaj festival može da postane prepoznatljiv brand kako Prijedora, tako i Bosne i Hercegovine, i da bude jedna od turističkih ponuda Republike Srpske. Na samom festivalu nastupiće bandovi koji posljednjih godina pokreću muzičku scenu u regionu. U tri dana, nastupiće 12 poznatih bandova, kao i tri demo banda iz regiona.

Do sada, učešće su potvrdili Brkovi, KKN (Kanda, Kodža & Nebojša), Six Pack, Tatoo, MadRed, Brutal Protest, Orthodox Celts i Laka, a u narednom periodu očekuje se objavljivanje imena svih 12 bandova. Demo bandovi za svoje mjesto izboriće se preko prijava na email festivala evergreenfest@gmail.com, gdje do 1. maja treba da pošalju svoje biografije i tri snimka. Organizatori pozivaju medije i sve privredne subjetke da se uključe u organizaciju i da zajedničkim snagama naprave jedan veliki muzički festival.

Etrafika.net