prvenstvo rs kik boks (1)Dvojica mladih prijedorskih boraca imaće priliku za dokazivanje na kvalitetnoj reviji kik-boksa „Fight night“ u gradiću Volkestwil (predgrađu Ciriha), koja će se održati u subotu, 2.aprila.

Obojica će za rivale imati domaće predstavnike.

Mladen Tomaš (19 godina), član KBS „Rudar“, nastupiće u K-1 disciplini u kategoriji do 72,5 kilograma.

-Poslije učešća na otvorenom prvenstvu Republike Srpske u Prijedoru, gdje je osovjio prvo mjesto, a prije toga meča u Beču, za Tomaša će ovo biti lijepa mogućnost da se predstavi na jednom profesionalnom spektaklu – kaže njegov trener Marijan Pilipović.

prvenstvo rs kik boks (3)I nešto mlađi, 17-godišnji, Dragoljub Stanojević iz Fight Cluba „Winner“, boriće se takođe u K-1, u konkurenciji takmičara do 80 kg.

-Riječ je o borcu, koji je izvjesno vrijeme proveo u Srbiji, radio u MMA, a sada se, uvjeren sam, sa dobrim treninzima vraća u ring. Želja nam je da pruži svoj maksimum i odradi meč što bolje – istakao je Stanojevićev učitelj Gordan Zorić.

Glavna borba večeri, od ukupno 18, biće okršaj za titulu svjetskog šampiona u WKU-verziji, između Banjalučanina Denisa Marjanovića („Hektor“, Laktaši) i Vilija Malićija iz Albanije.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com