ald-radionica-gluma (1)U organizaciji Udruženja Program Prijedor iz Trenta i Agencije lokalne demokratije Prijedor, protekle subote, 19. marta 2016. godine, realizovana je prva, pripremna, pozorišna radionica za mlade iz Prijedora.

Učesnici radionice bili su mladi iz dramskog studija „Živko Desnica“, dok je voditelj radionice bio Paolo Vićentini (Paolo Vicentini), profesionalni glumac iz Trentina.

-Radi se prvoj u nizu od tri planirane radionice, čija je svrha realizacija pozorišne predstave, koja će biti po prvi put prikazana u okviru manifestacije povodom obilježavanja stogodišnjice od osnivanja Rudnika željezne rude „Ljubija“, koju Udruženje Program Prijedor iz Trenta zajedno sa akterima lokalne zajednice Prijedora namjerava upriličiti početkom avgusta u Ljubiji.

Cilj radionica je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, izražavanje svojih osjećanja i potreba, kao i skretanje pažnje javnosti na određene probleme sa kojima se susreću mladi današnjice.

ALD Prijedor

ald-radionica-gluma (3) ald-radionica-gluma (4) ald-radionica-gluma (2) ald-radionica-gluma (5) ald-radionica-gluma (6) ald-radionica-gluma (7)