omarska-modrica (1)Fudbaleri Omarske nisu imali težak zadatak u prvenstvu Druge ligeRepublike Srpske-grupa Zapad, da pobjedom sačuvaju drugu poziciju na tabeli sa 40 bodova, ponovo tri manje od lidera dobojske Sloge, jer je odigrao neriješenim rezultatom u Prnjavoru sa Ljubićem 2:2.

Protiv desetorice igrača Modriče slavili su sa ubjedljivih 3:0, iako bi, možda, trijumf mogao biti izražen i dvocifrenom razlikom, da nisu razumjeli nedaće kluba koji je svojevremeno bio i šampion Bosne i Hercegovine i osvajač Kupa BiH.

Naime, gosti su imali prijavljenog i jedanaestog prvotimca, Dragana Petrovića, ali mu delegat Dejan Tomić iz Gradiške nije dozvolio nastup, jer nema 17 godina, a ni ovjeren specijalni ljekarski pregled, s obzirom da to propozicije nalažu.

omarska-modrica (2)-Specifična utakmica pod okolnostima u kojim se nije lako postaviti prema brojčano slabijem, a i u psihološkom smislu, pod pritiskom problema, protivniku. Žao mi je Modričana, bili su uvijek korektni domaćini. Iskoristili smo priliku da, jer smo i bili lišeni usluga nekih standardnih prvotimaca, damo šansu onima na koje računamo u budućnosti. Momci su korektno i disciplinovano obavili svoj posao. S obzirom na naporne pripreme, očekujemo tek oko četvrtog-petog proljećnog kola, da budu u punoj formi – naglasio je trener Omarske Milenko Vuleta.

Već u 2.minuti „štoper“ Dušan Milinković je, poslije kornera, glavom poslao loptu u mrežu najzapaženijeg u redovima rivala, kapitena Bojana Tripića, nekadašnjeg člana Rudar-Prijedora i bh.reprezentativca, za vođstvo domaćih od 1:0.

omarska-modrica (3)U 61.minutu, Aleksandar Višić srušen je u kaznenom prostoru rivala, a Darko Zdjelar, najistaknutiji pojedinac, uz najboljeg aktera meča Borislava Grahovca, bio precizan sa „bijele tačke“.

Konačan ishod u 77.minuti postavio je mladi Đorđe Rosić, iskoristivši na najljepši način povjerenje Vulete.

Nakon ubačene lopte sa lijeve strane, dočekao je na „drugoj“ stativi i rutinski, u stilu iskusnog asa, pogodio cilj.

Sigurno je da će Omarščani i u narednom 19.kolu imati ambicije da slave na gostovanju ekipi Laktaša.

OMARSKA: MODRIČA 3:0(1:0)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Miloš Đermanović (Čelinac) 7,5
Strijelci: Milinković u 2., Zdjelar (iz jedanaesterca) u 61. i Rosić u 77.minuti
Žuti kartoni: Jovanović, Topić (Modriča)

OMARSKA:
Inđić -, Zdjelar 7,5, B.Romanić 7, Milinković 7, Vujković 6,5 (od 57. Ritan 6,5), Grahovac 7,5, Anđić 7, Jaćimović 7, Pađan 6,5 (od 46. De.Romanić 7), Malešević 7 (od 68. Rosić -), Višić 7
Treener: Milenko Vuleta

MODRIČA:
Tripić 7, M.Kojić 6, Ivanović 6, Gavrić 6, Džafić 6, M.Đurić 6, Jovanović 6, O.Đurić 6, Topić 6, N.Kojić 6
Trener: Marko Stojić

Igrač utakmice: Borislav Grahovac (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Marko Jokić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com