konferencija beba 2013-detaljTradicionalna vidovdanska manifestacija „Konferencija beba“, koju grad Prijedor organizuje po šesti put, održaće se u petak 27. juna, potvrdila je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić.

„Ove godine manifestaciju organizujemo sami, bez učešća ministarstva, što neće umanjiti njen kvalitet pogotovo što za cilj ima upoznavanje javnosti o nepovoljnoj demografskoj slici u Republici Srpskoj i problemu nedovoljnog rađanja koji je vidljiv i u ovom gradu“, rekla je Babićeva.

Ona je dodala da će pored prigodnog programa na malom gradskom trgu, gradonačelnik Marko Pavić darivati bebe rođene na Dan grada16. maj, potom najmlađu i najstariju bebu, a nešto kasnije i bebe koje budu rođene na Vidovdan.

Babićeva je naglasila da registracija beba, učesnica konferencije počinje u 8.30 časova gdje će roditelji moći da prijave bebe rođene od 29. juna prošle godine do dana konferencije te da gradska uprava uz pomoć prijatelja ove manifestacije i donatora priprema mnogobrojne poklone za učesnike ove konferencije beba.

Ona je pozvala sve one koji se do sada nisu uključili u ovu plemenitu akciju da to učine i da i na ovaj način doprinesu promovisanju rađanja i odgovornog roditeljstva u svojoj lokalnoj zajednici.