skupstina grada-17februar-smanjena nezaposlenost (1)Od 2011. godine do danas u gradu Prijedoru prepolovljen je broj aktivnih tražilaca posla, izjavio je danas rukovodilac prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Zdravko Suvajac.

“Kad pogledamo pet godina unazad, 2011. godine imali smo 13.056, a sada imamo 7.270 onih koji aktivno traže posao”, rekao je Suvajac novinarima u Prijedoru gdje je danas lokalni parlament upoznat sa informacijom o radu ove javne ustanove za 2015. godinu.

On je ocijenio da su ovi podaci rezultat timskog rada Vlade Republike Srpske, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Zavoda i grada Prijedora.

skupstina grada-17februar-smanjena nezaposlenost (2)“Mi smo ekonomsku politiku Republike Srpske u dijelu koji se odnosi na zapošljavanje u cjelosti ispunili na svim nivoima”, naveo je Suvajac.

Prema njegovim riječima, na području Filijale Prijedor zapošljavanje u 2015. godini bilo je za 14 odsto veće nego u 2014. i radno mjesto našlo je 4.000 lica, uglavnom u realnom sektoru, gdje i jesu indikacije dužeg zapošljavanja.

“Što se tiče Prijedora, zaposleno je 2.500 aktivnih tražilaca posla ili za 20 odsto više nego u 2014. godini”, dodao je Suvajac.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com