maloljetnici-konoplja (1)Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su u sklopu akcije kodnog naziva „Plantaža 2014“, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija u mjestu Rasavci, grad Prijedor, na lokalitetu obraslom niskim i visokim rastinjem pronašli zasad indijske konoplje.

Postupajući po planskoj akciji policijski službenici CJB Prijedor preduzeli su operativno-taktičke mjere i radnje opservacije i zasjede u cilju identifikovanja izvršioca pomenutog krivičnog djela.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje policijski službenici su 08.06.2014. godine na navedenoj plantaži uočili i legitimisali dva maloljetna lica iz Prijedora.

Policijski službenici su isti dan uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i naredbe Sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica kom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: lovački karabin CZ, automatska puška „ Šlagin“, vazdušna puška „Slavia“, oružni list izdan na ime lica R.G..

maloljetnici-konoplja (2)Maloljetna lica su lišena slobode, nakon čega su 09.06.2014. godine izvršili pokazivanje tri lica mjesta gdje su uzgajali i sušili opojnu drogu marihuanu za prodaju.

Naime, na pokazana tri lica mjesta gdje su osumnjičeni uzgajali i sušili opojnu drogu policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli: 1.891 komad stabljike biljke koja svojim izgledom podsjeća na biljku indijske konoplje, 3.267 grama bruto mase sjemenki koje svojim izgledom podsjećaju na sjemenke biljke indijske konoplje i 1.757 grama ukupne bruto mase zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka kao i tužilac za maloljetnike istog tužilaštva, koji su naredili da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija protiv dva maloljetna lica iz Prijedora.

CJB Prijedor
maloljetnici-konoplja (3)