plivacki klub delfinU Prijedoru je osnovan prvi plivački klub pod nazivom “Delfin” koji bi s radom trebalo da počne 10. juna na otvorenom bazenu u naselju Pećani.

Predsjednik kluba Igor Suvajac rekao je da će u različitim terminima biti organizovani obuka za neplivače svih uzrasta, rekreativno plivanje i sportsko plivanje.

“Djeca će biti podijeljena u grupe od četiri do osam i od osam do 12 godina. U 99 odsto slučajeva nakon 15 časova djeca neplivači postaju samostalni plivači”, rekao je Suvajac Srni.

On je najavio da će klub u kontinuitetu raditi tri mjeseca u Prijedoru, a da će nakon toga voziti djecu na treninge u Banjaluku, ne bude li završen i zatvoreni bazen u Prijedoru u međuvremenu.

“Mjesečna članarina je 35 KM, za drugo dijete iz iste porodice 25 KM, a za treće besplatna. Sa djecom se radi četiri časa sedmično od 19.00 do 20.00 časova, s obzirom da je u večernjim satima viša temperatura vode u bazenu. Naš plan je da troškove odlazaka u Banjaluku pokrivamo sponzorstvima, a ne povećanjem cijene članarine”, najavio je Suvajac.

On je naveo da se u nedavnom istraživanju u banjalučkim školama 80 odsto djece izjasnilo da je plivanje prvi sport kojim bi željela da se bave.

“Plivanje je najzdraviji sport i jedini koji pogađa svaki mišić u ljudskom organizmu, a osim plivanja planiramo jednom mjesečno organizovati izlete u prirodu za djecu i takmičenja u elemenatranim igricama kojih ima više od 300”, najavio je Suvajac.

Osim Suvajca, časove plivanja vodiće Danijel Drljača, takođe profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Obojica posjeduju ronilačke licence i međunarodne, ILS spasilačke sertifikate.

“Upis novih članova je u toku. Svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 065 397 684 i 065 391 450 ili na Fejsbuk stranici Plivački Klub “DELFIN” Prijedor”, dodao je Suvajac.

Plivački klub “Delfin” iz Prijedora registrovan je u Osnovnom sudu u Banjaluci.

SRNA