kralj zabacAnsambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke sutra će u Prijedoru igrati lutkatrsku bajku “Kralj žabac”.

U predstavi rađenoj po motivima braće Grim dramatizaciju potpisuje Veselin Bojdev, režiju Slavčo Malenov, a igraju Đorđe Janković, Svjetlana Andrić i Saša Terzić. Namijenjena je djeci uzrasta od četiri godine naviše.

Ulaznice za predstavu najavljenu za 11.00 časova koštaju pet konvertibilnih maraka, za marku manje nego što koštaju ulaznice za redovni repertoar Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Biće to dvanaesto gostovanje Dječijeg pozorišta Republike Srspke u Pozorištu Prijedor od kada je početkom 2012. godine zaživjela saradnja dviju kuća.

Prethodno je pred prijedorskom publikom ansambl ove renomirane kuće igrao veliki dio svog repertoara, i to “Folklornu magiju” i “Ježevu kućicu” po dva puta, a “Bajku o Palčiću”,”Plemenitog Hahaja i strašnog Heheja”, “Aždaju iz Vojteške ulice “, “Čarobnjaka iz Oza”, “Pepeljugu”, “Bajku o psiću” i “Malu sirenu” po jednom.

SRNA