rudar prijedor-prvi tim-juniori (3)U Fudbalskom klubu “Rudar-Prijedor”, nakon 16 osvojenih bodova i 14.mjesta u BH Telecom Premijer ligi slijedi jesenje i zimsko pospremanje.

Izlaz iz teške i neizvjesne situacije portažila je Uprava kluba sa šefom stručnog štaba Zlatkom Jelisavcom koji su obavili sastanak sa svim igračima. Trener Jelisavac je preporučio nekim igračima da i prije zimskog prelaznog roka eventualno potraže nove sredine.

Među tim igračima su: golman Željko Kuzmić, Mario Desnica, Vladimir Petković, Armin Mešić, Nartej Owusu, Edvin Hamzić, Nimo Džasper, Boris Nišević i Stipe Miloš.

Klub se na izuzetno korektan način oprostio od napadača Mirze Džafića. Zbog ranije obnovljene povrede miljenik prijedorske publike odigrao je malo utakmica i imao mršav učinak od samo tri gola.

U “Rudaru” očekuju neophodna pojačanja, a to će diktirati klupske finansije. U onoj najgoroj varijanti, ukoliko klub ne uspije izboriti mjesto među 10 najboljih klubova lige već sada se razmišlja o budućnost: povratkom posuđenih igrača (juniora) iz drugih klubova i eventualnim pojačanjima klubova Prijedorske regije i dijela klubova iz susjedne Federacije.

Na tu temu bi svakako mogli razgovarati i delegati Skupštine kluba koja bi se uskoro treba sazvati.

RTV Prijedor
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com