predapd-transfer tehnologijaAgencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ organizuje dvodnevnu tematsku konferenciju posvećenu modelima za transfer tehnologija i mogućnostima njihovog razvoja u RS/BiH.

Manifestacija se organizuje u saradnji sa Univerzitetom u Banjoj Luci, uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH i Grada Prijedora, a namijenjena je predstavnicima: visokoškolskih ustanova, instituta, privrede, poslovnih udruženja/klastera, privrednih komora, udruženja inovatora i ostalim zainteresovanim pojedincima.

Prvi dan (26.11.2015. godine, četvrtak) manifestacije će se odvijati u Poslovnom centru u Prijedoru, u prostorijama Agencije „PREDA-PD“, i u potpunosti će biti posvećen navedenoj grupi subjekata aktivnih na području prijedorske regije.

Predstaviće se aktivnosti i planovi Univerziteta u Banjoj Luci u vezi sa razvojem sistema za transfer tehnologije, kao i iskustva i prakse iz EU zemalja (Hrvatska, Slovenija).

Posebna pažnja će biti posvećena mogućnostima uspostavljanja lokalnog centra za pružanje i razvoj usluga vezanih za proces transfera tehnologije, u saradnji sa lokalnom upravom, Univerzitetom u Banjoj Luci i lokalnim zainteresovanim subjektima.

Drugi dan (27.11.2015. godine, petak) manifestacije će se odvijati na Univerzitetu u Banjoj Luci (svečana sala na II spratu zgrade rektorata), uz učešće predstavnika institucija i organizacija aktivnih na polju transfera tehnologije iz Sjeverne Irske (University of Ulster, Belfast), Slovenije (NCP SMEs Slovenia) i Hrvatske (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO).

Pored predavača iz inostranstva učesnici će imati priliku da čuju mišljenja i iskustva profesora sa Univerziteta u Banjoj Luci, kao i planove ove ustanove na polju razvoja i uspostavljanja domaćeg modela za transfera tehnologija.

Preda-PD