ald radionica-my city (1)U okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“ Agencija lokalne demokratije Prijedor, organizovala je radionicu „My city-Youth city“.

Tema radionice je bilo uključivanje mladih u lokalnoj zajednici, te njihovo poticanje da na kreativan način izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi grada Prijedora.

Tokom radionice učesnici su identifikovali one prostore i objekte za koje smatraju da se trebaju popraviti ili koji uopšte ne postoje a pogodni su za sprovođenje aktivnosti mladih, te će u narednom periodu da istražuju grad sa svoga stanovišta definišući probleme i perspektive za mlade.

Kao rezultat ove radionice kreiraće se se virtuelna mapa grada sa identifikovanim prostorima i objektima za mlade, koja će biti prezentovana predstavnicima vlasti kako bi se uvrstila u formalne ili neformalne procese planiranja u lokalnoj zajednici.

ald radionica-my city (2)Radinica „My city-Youth city“ se provodi u okviru projekta „Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana“ koji je iniciran od strane ALDA (Asocijacija agencija lokalne demokracije), lokalno se implementira širom Balkana, a finansira se od strane Europske komisije.

Ova aktivnost dio je projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, koji je finansiran od strane Evropske Unije.

ALD Prijedor