vukasin djakovic-direktor rudar prijedoraTeške kazne koje su stigle za Fudbalski klub Rudar-Prijedor, novčani iznos od 7.000 KM i dvije utakmice bez publike zbog rasizma i drugih oblika diskriminacije u mečevima 13. i 14. kola Premijer lige BiH protiv Viteza u gostima i sarajevskog Željezničara kod kuće, odlukom disciplinske komisije bh.saveza, sve su uznemirile u ovom sportskom kolektivu.

-Zaista, nije lako u ovim vremenima, suočavati se sa činjenicom da treba izdvajati tolika finansijska sredstva, a nije to prvi put, dok su sada kažnjeni i svi istinski ljubitelji fudbala u Prijedoru, jer neće moći da gledaju dvije utakmice svog kluba. Sve to se događa u vrijeme kada je klub uspio da izbori ekspresni povratak u najviši rang i prvi put osvojio Kup Republike Srpske – vidno razočaran priča direktor „zeleno-crnih“ Vukašin Đaković.

On tvrdi da je činio sve kako do novih ispada navijačke grupe „Alkohol bojs“ ne bi došlo. Imao je njihova obećanja, ali sada smatra da je vrijeme za konkretne poteze šire društvene zajednice.

-Uvijek smo otvoreni za ragovore. Imao sam ih i sa Ognjenom Vukmiricom, predstavnikom navijača u Skupštini kluba. Sramota je da 25 mladih ljudi čini ovo ne samo klubu, već i svom gradu. Tražiću pomoć gradonačelnika Prijedora Marka Pavića i MUP-a Republike Srpske, klub ne može sam da se bori, a neka se utvrdi i ko stoji iza stavova koje ti „navijači“ iznose na mjestu gdje im nije mjesto – zaključio je Đaković.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com