doping sredstva-hapsenja (1)Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije zaplenili su veću količinu zabranjenih doping sredstava čija se vrednost procenjuje na više od milion evra i prilikom pretesa stambenog objekta u Beogradu, uhapsili tri osobe, zatečene da pakuju ta sredstva u staklene ampule u cilju dalje prodaje na ilegalnom tržištu.

Uhapšeni su N.G. (38) iz Ljubovije, V.V. (40) iz Prijedora i V.N. (28) iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet doping sredstava.

Pored doping sredstava, policija je prilikom pretresa, pronašla i gram kokaina, veću količinu tableta u rinfuzi, kao i falsifikati etiketa sa hologramima pripremljenim za lepljenje na staklene ampule.

doping sredstva-hapsenja (2)Pronađen je i improvizovani alat za zaptivanje čepova na ampulama i lepljenje falsifikovanih etiketa sa hologramima tako da ambalaža izgleda kao originalno pakovanje.

Pretresom stanova i drugih prostorija u kojima su boravili osumnjičeni, pronađeno je i 1.000pištoljskih metaka za koje se sumnja da su nabavljeni na ilegalnom tržištu radi dalje prodaje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanja do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Telegraf.rs