glas-pozar-kucaKuća Miše Zorića u Donjim Agićima kod Novog Grada izgorjela je u požaru, koji je izbio u ponedjeljak naveče oko 20.30 časova. Materijalna šteta, koju je počinila vatrena stihija, veća je od 20.000 maraka.

Vatra je planula dok je Zorić bio na poslu u Prijedoru. U požaru nije bilo povrijeđenih, a ugasili su ga novogradski vatrogasci poslije skoro pet časova grčevite borbe. Za 40 minuta stihija se brzo širila i uništila prvi sprat i krov. Bila je zahvatila i prizemlje. Prema nezvaničnim informacijama, požar su izazvale neispravne elektroinstalacije.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Novi Grad juče su rekli da su požar na objektu prijavile komšije oko 20.35 časova nakon što su čule jaku detonaciju.

– Vatrogasci su za manje od pola sata stigli na lice mjesta i počeli gašenje vatre, koja je bila zahvatila cijeli objekat. Vatrena stihija lokalizovana je oko jedan čas iza ponoći – kazali su u ovoj vatrogasnoj jedinici.

Dodali su da je u gašenju požara učestvovalo šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

– U požaru je uništena unutrašnjost objekta i krov. Plafon u prizemlju i potkrovlju bio je obložen lamperijom, što je doprinijelo bržem širenju vatre. Pomoćni objekti u dvorištu nisu bili ugroženi – kazali su vatrogasci iz Novog Grada.
Prema riječima mještana Donjih Agića, vatrena stihija ostavila je iza sebe zgarište.

– Kuća je bila starije gradnje i imala je dosta drveta. Vatra koja je planula brzo se širila, tako da je za tili čas obuhvatila cijeli objekat. Dok su vatrogasci stigli, veći dio kuće je izgorio – kazao je jedan od komšija Zorića, koji nije želio da mu objavimo ime.

Kako kažu mještani ovog dijela Novog Grada, Zorić nije stalno živio u toj kući, jer je često odlazio u Beograd, gdje ima porodicu. Međutim, u posljednje vrijeme bio je u Donjim Agićima, jer se nedavno zaposlio u jednoj pekari u Prijedoru.

Štala

Koliko su neispravne instalacije čest uzrok požara govori i to da je upravo iz tog razloga nedavno u naselju Rakovčani kod Prijedora izgorjelo osam koza, štala i 20 bala sijena vlasništvo Mine R. iz tog grada. Vatrenu stihiju ugasili su prijedorski vatrogasci, čime je spriječeno širenje vatre na okolne objekte.

Glas Srpske