prijedor-derventa-izvjestaj (5)Uspješan start rukometaša Prijedora, koji zauzimaju sedmo mjesto na tabeli Premijer lige BiH sa osam bodova, nije iznenađenje za poznavaoce ovog sporta. U klubu koji je prošle sezone bio peti i osvojio Kup Republike Srpske bili su svjesni da će novo prvenstvo, s obzirom da će takmičenje na kraju napustiti pet ekipa, biti neizvjesno. Zato su pripreme počele na vrijeme sa jasnom orjentacijom i ciljem.

-Sa podmlađenim sastavom napravili smo na startu ono što smo i zamislili. Imamo samo dva igrača preko 23 godine, Mladena Blagojevića i Dejana Unčanina, a sigurno je da postoji još prostora za napredak. Politika našeg kluba, a i moja lično je da „guramo u vatru“ te mlade igrače, jer jednostavno nemamo finansija da dovodimo formirane i afirmisane rukometaše – priča trener Prijedorčana Bojan Unčanin.

Upravo iz tog razloga u grad na Sani, zahvaljujući prije svega i odličnoj saradnji sa rukometnim velikanom Republike Srpske i BiH, banjalučkim Borcem, stižu mladići koji u skorije vrijeme mogu dati odgovore izazovima kvaliteta elitnog ranga. Dobijaju priliku u zavisnosti od trenutne spremnosti podjednako, a mladi, ali već dokazani stručnjak ističe još jedan detalj.

-Svi znaju, a najviše ja, koliko je kondicioni trener, profesor Zoran Radinović za nešto više od dvije godine, koliko je sa nama, dao doprinos rezultatu i spremnosti igrača i svojom ljudskom veličinom uticao i na razvoj cjelokupne ekipe.

Na širem spisku kandidata selektora bh.reprezentacije Dragana Markovića za kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francskoj 2017. godine našli su se Goran Daničić i Dean Šešić.

-Svakako je da će poziv za Daničića i Šešića biti motiv da još više treniraju i napreduju. Ujedno to je i priznanje klubu i meni, ali i putokaz kako trebamo u budućnosti da radimo – naglašava Unčanin.

Do sada je prijedorske rukometaše krasio gotovo maksimalan učinak na domaćem terenu, a u ovom prvenstvu na dva gostovanja osvojili su četiri boda i najavili da će i na strani biti neugodni svojim rivalima. Ipak, treba imati razumijevanja i za, eventualne, moguće kikseve kod kuće.

-Sigurno je da će, zbog neiskustva, biti oscilacija, ali za taj rizik smo znali prije početka prvenstva. Potrebno je strpljenja da ova ekipa doživi vrhunac u igri – zaključio je Unčanin.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com