mira-borac-prijateljski susretRukometašice „Mire“, pripremajući se za naredno prvenstvo Premijer lige BiH, savladale su u prijateljskoj utakmici banjalučki „Borac“ rezultatom 34:26(23:13).

Gošće su bolje počele susret pa su povele sa 4:2 u 6. minuti, ali su izabranice trenera Ljubice Ivetić uzvratile serijom od 12:1 pa je semafor u 19. minuti pokazivao 14:5.

Do kraja meča između komšija i starih rivala u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani domaće su bile u rezultatskoj prednosti i zasluženo su slavile.

Najefikasnija u sastavu Prijedorčanki bila je Dunja Kunovac sa sedam golova, koliko je u redovima ekipe prvoligaša Republike Srpske postigla i Ana Peričević.

-Na ovom susretu sam veću minutažu dala „drugoj postavi“ kako bismo vidjeli šta možemo očekivati od svake igračice, jer se približava početak prvensta. Mlađe djevojke koje su do sada bile na klupi ozbiljnom igrom i velikim zalaganjem pokazale su da na njim možemo računati i da su ove godine dosta spremnije i jače u odnosu na prošlu sezonu – rekla je Ljubica Ivetić.

Ona je dodala da je meč zbog lakše prehlade propustila standardna Adrijana Damjanović, a ova prilika je iskorištena da se „rotacijom“ ostalih bekovskih igračica uvježbaju još neke kombinacije u napadu.

-Ovoga vikenda planiramo posljednju provjeru pred početak prvenstva, a to će biti učešće na turniru u Bihaću. Odigraćemo dvije utakmice, sa domaćom ekipom ŽRK Bihać i sa ekipom ŽRK Izviđač iz Ljubuškog. Očekuju nas teške utakmice jer se radi o rivalima koji takođe igraju Premijer ligu BiH i koji su se ove godine pojačale sa iskusnim igračicama – istakla je Ivetićeva.

ŽRK Mira: ŽRK Borac 34:26 (23:13)

Dvorana „Mladost“
Sudije: M.Anušić/Gavrilović
Sedmerci: Mira 3(6), Borac 3(4)
Isključenja: Mira 2 minuta, Borac 6 minuta

Mira
Gligorević, Karačić, Kunovac 7, Suvajac 1, Kararić 5, Tintor 2, Ćorić, Dojčinović 5, D.Mutić 4, J.Mutić 1, Lukač 3, Sladaković, Došen 6

Borac
Perićević 7, L.Zrnić 1, Jotanović, Popović 4, Kajganić 1, Ignjatović, Ćutković 6, A.Zrnić, Kecman, Ćućun 1, Ranković 5, Knežević 1, Šikić, Tošić, Kočić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ŽRK Mira