bar brothers prijedor-street workout takmicenje (1)Dvojica mladih Prijedorčana, David Hajnešević i Aleksa Šormaz (Bar Brothers Prijedor), organizovala su krajem avgusta, po prvi put, Street Workout takmičenje u našem gradu.

-Za cilj smo imali da popularišemo ovu vrstu vježbanja u Prijedoru i bili smo prijatno iznenađeni jer se okupilo tridesetak takmičara. Osim Prijedorčana u gostima su nam bili momci iz Kozarske Dubice (Bar Arm Strong) a takmičili smo se u pet različitih disciplina, muscle up (ruski zgibovi), sklekovi, propadanja, zgibovi i freestyle – rekao je David Hajnešević.

On je dodao da je želja Bar Brothers-a da sljedeće godine naprave još masovnije takmičenje koje bi se održalo u Ljetnoj bašti ili na malom trgu uz pomoć Gradske uprave i sponzora.

bar brothers prijedor-street workout takmicenje (4)-Ove godine smo sve sami organizovali uz pomoć drugara koji sa nama treniraju. Voljeli bismo za naredni put obezbjediti i nagrade za najbolje, jer smo ovaj put dodijelili samo diplome – istakao je Šormaz.

On je dodao da za treninge trenutno koriste teretanu na otvorenom kod MZ Urije jer im je ona najbliža, a postoji još nekoliko mjesta u gradu gdje se okupljaju i vježbaju njihovi istomišljenici.

-Nadamo se da ćemo za naredno takmičenje u naš grad dovesti i specijalne goste, momke koji su među najboljima u Street Workout-u na Balkanu, kao i da će Prijedor, po uzoru na druge veće gradove u okruženju, dobiti svoj Street Workout park – rekao je David Hajnešević.

Rezultati sa takmičenja:
Zgibovi: 1.Mišo Papak 2.Ognjen Kovačević 3.Saša Gugunović
Propadanja: 1.Darko Puvača 2.Miloš Karanović 3.Mišo Papak
Sklekovi: 1.Miloš Karanović 2.Darko Puvača 3.Slaviša Kos
Muscle up: 1.Branislav Ćibić 2.David Hajnešević 3.Aleksa Šormaz
Freestyle: 1.Saša Antonić 2.David Hajnešević 3.Darko Puvača

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Igor Bajić
Video – Danijel Špadić

bar brothers prijedor-street workout takmicenje (5) bar brothers prijedor-street workout takmicenje (6) bar brothers prijedor-street workout takmicenje (7) bar brothers prijedor-street workout takmicenje (8) bar brothers prijedor-street workout takmicenje (9) bar brothers prijedor-street workout takmicenje (2) bar brothers prijedor-street workout takmicenje (3)