rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (1)Lider Premijer lige BiH je slavio pobjedu u Prijedoru, iako su domaći učinili sve da, vrativši se na Gradski stadion ostanu neporaženi. Presudio je 40.minut, kada je Ognjen Todorović primio loptu ispred šesnaesterca, oslobodivši se dvojice čuvara izborio se za šut i sa oko 18 metara pogodio donji desni ugao odličnog golmana Dalibora Kozića za Rudar-Prijedor: Zrinjski 0:1.

Vrijedi istaći da Mostarci sedam kola nisu primili gol, računajući i prošlu sezonu, kada im je sadašnji prvotimac, kao člana Širokog Brijega na „Pecari“ kada je bilo 1:1 zatresao mrežu, netaknuta je je već 672 minuta, ujedno to je bio jedini pogodak koji su primili u posljednjih 13 prvenstvenih mečeva.

„Rudari sa Sane“ imaju razloga za ljutnju na sudiju Admira Šehovića, jer u 30.minuti Mirza Džafić je „tukao“ prema protivničkom golu, a lopta pogodila u ruku Aleksandra Radulovića. I u nastavku, u 62.minuti Džafić je sapleten u protivničkom kaznenom prostoru, ali djelilac pravde nije pokazao na „bijelu tačku“, već dodijelio žuti karton Dejanu Kojiću zbog progovora.

rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (5)Ipak, ovi sporni detalji ne umanjuju zaslužen trijumf izabranika trenera Vinka Marinovića, koji su od početka, poslije dva susreta u kojima na „Bijelom Brijegu“ nisu uspjeli da postignu gol, imali loptu više u svom posjedu. U 23.minutu Ivan Peko je sa 20 metara „pucao“, a Kozić čudesno, posluživši se i ramenom, zaustavio „tešku“ loptu.

Do primljenog gola, kada su se momci Borisa Gavrana oslobodili početnog pritiska, prvo je Aleksandar Jovičić u 31.minutu iskosa sa lijeve strane gađao donji desni ugao, a potom u 37. minuti i Boris Nišević pokušao, ali je čuvar mreže gostiju Goran Karačić oba puta bio na mjestu.

„Tragičar“ meča mogao je biti Jasmin Mešanović. U 42.minutu, nakon centaršuta kapitena Danijela Stojanovića sa lijeve strane, sa sedam-osam metara nije uspio da savlada odličnog Kozića.

rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (2)I u drugom dijelu, u 68.minutu, kada Kozić brani šut Miloša Žeravice, Mešanović nije uspio da „matira“ Kozića, a samo dva minuta kasnije bio je „oči u oči“ pred njim, još jednom je „Koza“ izašao kao pobjednik i ponio epitet igrača utakmice.

Doduše, u 73.minutu lopta je prošla kraj njega, ali je Aleksandar Jovičić spriječio da pređe gol-liniju. I kako to nerijetko u fudbalu biva, umalo da Prijedorčani u posljednjim trenucima ne kazne „plemiće“ za promašaje.

Lijepo poslužen od Džafića, doduše ometen, Kojić sa „peterca“ nije najbolje uputio loptu, iako su svi na stadionu pomislili da će uslijediti izjednačenje.

Na kraju treba istaći korektno ponašanje svih aktera, po sunčanom i na momente vjetrovitom vremenu, ali i navijačkih grupa, domaćih „Alkohol bojsa“ i mostarskih „Ultrasa“.

rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (3)Rudar-Prijedor: Zrinjski 0:1(0:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 600
Sudija: Admir Šehović (Sarajevo) 6
Strijelac: Todorović u 40.minuti
Žuti kartoni: Miloš, Kojić, Džafić, Arežina (Rudar Prijedor), Todorović, Radulović, Blaić (Zrinjski).

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić 7,5, Nišević 6,5 (od 46. Mrkić 6,5), Burazor 7, Kojić 6, Pekija 6,5, Džafić 7, Arežina 6, Miloš 6 (od 80. Kunić -), Ćulum 6,5 (od 65. Hamzić -), Jovičić 7, Pejić 6

ZRINJSKI
Karačić 7, Blaić 6, Peko 7, Graovac 7, Radulović 6,5, Žeravica 6,5, Todorović 7, Stojanović 7 (od 90. Filipović -), Mešanović 6 (od 86. Kordić -),Laštro 7, Zakarić 6,5 (od 82. Stojkić -)

Igrač utakmice: Dalibor Kozić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (4) rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (6) rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (7) rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (8) rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (9) rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (10)