rudar prijedor-zrinjski-rezultat (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora doživjeli su poraz od lidera na tabeli, ekipe Zrinjskog, rezultatom 0:1.

Pogodal vrijedan tri boda postigao je Ognjen Todorović u 40. minuti susreta udarcem sa ivice šesnaesterca u donji desni ugao golmana Kozića koji je bio nemoćan.

Iako su gosti iz Mostara svojom igrom pokazali da su zasluženo na čelu tabele i to bez primljenog gola od starta sezone, treba spomenuti dvije sporne situacije u kojima je glavni sudija Šehović mogao pokazati na „bijelu tačku“, oba puta za domaće.

Igrala se 30. minuta kada je šutirao Džafić a lopta je, čini se, u ruku pogodila Radulovića i završila u korneru.

Domaći igrači su protestvovali ali sudija je samo pokazao na udarac sa ugla.

Ponovo je Džafić bio u akciji u 62. minuti kada je sapleten u protivničkom šesnaestercu, ali Šehović opet nije ništa svirao, osim dva žuta kartona Prijedorčanima zbog prigovora.

Imao je Kojić u sudijskoj nadoknadi priliku da donese bod Rudar-Prijedor ali je sa pet metara loše zahvatio loptu u izglednoj situaciji pred golom Karačića.

RUDAR-PRIJEDOR: ZRINJSKI 0:1 (0:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 600
Sudija: Admir Šehović (Sarajevo)
Strijelac: Todorović u 40. minuti za Zrinjski
Žuti kartoni: Miloš, Kojić, Džafić, Arežina (Rudar-Prijedor), Todorović, Radulović, Blaić (Zrinjski)

Rudar-Prijedor:
Kozić, Nišević (od 46. Mrkić), Pekija, Miloš (od 78. Kunić), Ćulum (od 65. Hamzić), Jovičić, Burazor, Pejić, Kojić, Džafić, Arežina

Zrinjski:
Karačić, Blaić, Peko, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović (od 89. Filipović), Mešanović (od 85. Kordić), Laštro, Zakarić (od 80. Stojkić)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-zrinjski-rezultat (2) rudar prijedor-zrinjski-rezultat (3) rudar prijedor-zrinjski-rezultat (4)