sarajevo-rudar prijedor (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora su u 6. kolu prvenstva Premijer lige BiH doživjeli poraz na gostovanju aktuelnom šampionu Sarajevu. „Bordo“ tim je na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, poslije ne baš mnogo bolje igre slavio sa 2:0.

Prvi su zaprijetili „rudari sa Sane“ u 6. minutu, kada je ispred Mirze Džafića kapiten domaćih Ivan Tatomirović u posljednjem trenutku odnio loptu i otlonio opasnost.

Uzvratio je rival u 20.minutu. Poslije prekršaja Nebojše Pejića nad Bojanom Puzigaćom, Krste Velkoski iskosa sa lijeve strane pogađa sa 17-18 metara prečku, a Leon Benko kasni glavom.

Igrao se 25.mminut kada je Benko bio u prodoru u šesnaestercu „zeleno-crnih“, lopta mu je već pobjegla, došlo je do sudara, ali je sudija Goran Paradžik iz Ljubuškog pokazao prstom na „bijelu tačku“. Dalibor Kozić se bacio u desnu stranu, a Bojan Puzigaća tukao po sredini za 1:0.

U nastavku Šefko Okić je u 48.minutu povećao prednost svog tima na 2:0. Do kraja susreta izabranici trenera Borisa Gavrana su pomalo i bojažljivo propuštali prilike kada osujete akcije protivnika da nešto više naprave i postignu bar počasni pogodak.

Biće da je i Sarajevo, koje nikada nije u prvenstvenim utakmicama u bh.eliti poraženo od Rudar-Prijedora, bilo zadovoljno što će upisati tri boda i krenuti ka vrhu tabele. Ilustracija takvoj konstataciji je detalj iz 54.minuta kada Velkoski nonšalantno petom pokušava da uposli Benka. Ostalo je na kraju 2:0.

sarajevo-rudar prijedor (2)SARAJEVO: RUDAR-PRIJEDOR 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Puzigaća iz penala u 25., 2:0 Okić u 48.mintu.
Stadion: Asim Ferhatović Hase u Sarajevu
Gledalaca: 2.000
Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 6
Žuti kartoni: Alispahić, Velkoski, Duljević (Sarajevo),Pejić, Hamzić (Rudar-Prijedor)
Igrač utakmice: Bojan Puzigaća (Sarajevo) 7

SARAJEVO:
Delač -, Rustemović 6,5, Kovačević 7, Okić 7, Alispahić 6 (od 46. Al.Bekić 6), Velkoski 6
(od 70. Duljević -), Hebibović 6,5, Tatomirović 7, Stepanov 6,5, Benko 6 (od 79. Mihojević -), Puzigaća 7
Trener: Dženan Uščuplić

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Nišević 6, Burazor 5,5, Kojić 5,5, Pekija 6, Džafić 6 (od 76. Kunić -), Arežina 6, Ćulum 6, Hamzić 5,5 (od 61. Mrkić -), Jovičić 6, Pejić 5,5 (od 83. Džasper -)
Trener: Boris Gavran

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – sportsport.ba, klix.ba, scsport.ba

sarajevo-rudar prijedor (5) sarajevo-rudar prijedor (4) sarajevo-rudar prijedor (3)