turnir bjelajce-peti neplan drugi (1)U mjestu Bjelajce kod Mrkonjić Grada od 25. jula do 14. avgusta održan je 10. jubilarni memorijalni noćni turnir Milenko Ubiparip – Šumar i Dalibor Milekić – Dajo na kojem je učestvovala i ekipa „Peti Neplan“ za koju su nastupali igrači FK „Omarska“.

U takmičenju u grupi savladana je ekipa SP Amidža Krupa na Vrbasu 6-3, potom i KB Benz 8-1, poraženi su od ekipe Graci finiš 2-1 a u meču za prolaz dalje savladana je ekipa Drugari Mrkonjić Grad 1-0.

Četvrtfinalni duel bio je sa ekipom Šiki Komerc Šipovo koja je pobijeđena rezultatom 4-0.

U polufinalnoj utakmici, za koju su gledaoci rekli da je bila najbolja na tunriru, Omarščani su bili bolji od ekipe ČiZ Astra klub Kneževo rezultatom 1-0 golom Mirka Hrvaćanina.

Treba reći da su za polufinalnog rivala nastupali majstori fudbala iz Banjaluke predvođeni Borisem Malčićem, ali je u ovom meču ekipu Petog Neplana pojačao i Anando Krecelj te dao veliki doprinos ulasku u finale.

U finalu su majstori fudbala iz Omarske za protivnike imali ekipu Restoran Rojal Bjelajce za koju su nastupali igrači KMF Sokrates iz Banjaluke i KMF Čelinac.

Nako 2-2 u regularnom djelu, u penal lutriji bolje su se snašli igrači Restoran Rojal Bjelajce i slavili rezultatom 6-5 nakon devet serija penala.

Za ekipu Peti Neplan igrali su: Vučenović Mile, Krecelj Anando, Nišević Dejan, Hrvaćanin Mirko, Kvočka Radomir, Jaćimović Ognjen, Romanić Bojan, Romanić Darko, Romanić Dejan i Rastoka Aleksandar.

Omarščani su ostvarili odličan rezultat a Mile Vučenović je proglašen za najboljeg golmana turnira.

Tekst i foto – Marko Jokić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir bjelajce-peti neplan drugi (3) turnir bjelajce-peti neplan drugi (2) turnir bjelajce-peti neplan drugi (4)