prijedorski biciklisti-medalje u livnu (1)Proteklog vikenda u Livnu je održano državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu.

Biciklistički klub „Austronet pro-cycling“ Prijedor ostvario je sjajne rezultate osvojivši dvije zlatne medalje.

Amor Mašić je slavio u kategoriji Hobi 1 dok je Siniša Lukić bio najbolji u kategoriji mlađih kadeta.

Adrijan Turnšek je bio peti a Ognjen Tomaš šesti u kategoriji kadeta dok je Elvir Ožegović u kategoriji elit odustao zbog kvara na biciklu.

-Prezadovoljan sam ostvarenom pobjedom s obzirom da treniram tek mjesec dana – kaže 16-godišnji Amor Mašić.

Predsjednik Biciklističkog kluba „Austronet pro-cycling“ Prijedor Srđan Vasić, koji zbog porodičnih obaveza nije išao sa ekipom u Livno, istakao je da je ponosan na postignute rezultate.

-Ovo je nevjerovatan uspjeh za naš mladi klub, s obzirom da su momci koji su osvojili prva mjesta nedavno počeli sa treninzima a vozili su tek svoju drugu trku. Svaka im čast, ovi rezultati govore o njihovom talentu. Svi naši članovi vrijedno rade i treniraju po ovim jako teškim vremenskim uslovima i rezultati se već vide– rekao je Vasić koji se zahvalio sponzorima i svima onima koji podržavaju ovaj prijedorski klub.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Biciklistički klub „Austronet pro-cycling“ Prijedor

prijedorski biciklisti-medalje u livnu (2)

prijedorski biciklisti-medalje u livnu (3) prijedorski biciklisti-medalje u livnu (4) prijedorski biciklisti-medalje u livnu (5) prijedorski biciklisti-medalje u livnu (6)