culumU timu Rudar-Prijedora Čedomir Ćulum, iskusni „štoper“, djeluje veoma sigurno. Njegova prednost je smirenost, a izuzetnim tehničkim fudbalskim umijećem i najteže situacije rješava na jednostavan način, pa je za očekivati da u narednom prvenstvu Premijer lige BiH, u kojem će Prijedorčani ponovo zaigrati, doživi potpunu igračku zrelost.

-Pripreme su bile zaista dobre. Radili smo naporno na Grdskom stadionu, na terenu „Suhi Prijedor“ i u Ljubiji, a što je najvažnije, mimoišle su nas ozbiljnije povrede. U dobroj atmosferi vladala je zdrava konurencija za mjesto u startnoj postavi – priča Ćulum.

Novi-stari šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Boris Gavran priliku je pružao svim kandidatima za najbolju jedanaestoricu, iako se ona nazirala od prvog do posljednjeg kontrolnog meča. Međutim, strateg koji zna dobro da povisi ton u svlačionici, izvjesno je, neće tolerisati malodušnost i nezalaganje.

-Zadržan je „kostur“ ekipe koja je u prošloj sezoni osvojila prvo mjesto u šampionatu Srpske i izborila plasman u finale Kupa RS. Međutim, želim da istaknem da su se i pojačanja koja su stigla ovog ljeta dobro uklopila i imamo razloga za optimizam – nastavlja pouzdani „defanzivac“, koji nerijetko brzo iznese loptu sa svoje polovine, a akcije započinje i dugim dijagonalama prema bočnim saigračima.

Djelovali su Prijedorčani iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje: Vitez (0:1), u Novom Gradu protiv Slobode i kod kuće kada su ugostili Metalleghe iz Jajca bilo je 1:1, a potom su uslijedile pobjede u Sanskom Mostu nad Podgrmečom (6:1) i u „generalki“ na svom terenu sa bihaćkim Jedinstvom (2:1).

-Jedno je sigurno. Svojim navijačima, a posebno vjernim „Alkohol bojsima“, obećavamo da ćemo u svim utakmicama pružati svojm maksimum, bez obzira na snagu i ime protivnika. Uz njihovu podršku pokušaćemo da ostvarimo cilj-opstanak, a veoma brzo plasman na tabeli daće odgovor koliko su naše želje realne – zaključio je Ćulum, oprezno „vagajući“ svaku izgovorenu riječ.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com