rudar-prijedor-screenRudar-Prijedor je u „generalki“ pred početak prvenstva Premijer lige BiH savladao Jedinstvo iz Bihaća sa 2:1, a njegovi simpatizeri mogu da budu zadovoljni izdanjem prve postave, dok su „rezervisti“, dobivši, kao drugi tim od 70.minuta priliku od strane šefa stručnog štaba Borisa Gavrana, pokvarili utisak.

„Rudari sa Sane“ su velikoj vrućini od početka imali dobar ritam i napadali, a došli su u vođstvo u 13.minutu, kada je Filip Arežina odličnim udarcem „iz koljena“ loptu sa oko 20 metara poslao u donji desni ugao visokog golmana gostiju Almina Abdihodžića za 1:0.

Lijepa akcija „zeleno-crnih“ viđena je u 29.minutu, poslije prodora Dejana Kojića po desnoj strani, Arežina je „povratnom“ loptom uposlio Mirzu Džafića, čiji pokušaj iz blizine je osujetio Abdihodžić. Ipak, brz kontranapad domaćih vješto je osam minuta kasnije iskoristio Siniša Radoja, koji je sa lijeve strane ušao u protivnički šesnaesterac i sa 12-13 metara poslao loptu u suprotan ugao za 2:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme mogao je prvoligaš FBiH do gola. Armin Sinanović, prošao je poput Radoje, ali se ispriječio Dalibor Kozić i padom u noge sačuvao svoju mrežu. U 50.minutu veoma dobro je tukao Nebojša Pejić, u donji lijevi ugao Abdihodžića, koji brani.

Možda bi realizacija Prijedorčana bila bolja da su zaigrali Petar Kunić, koji se lako nađe u šansi, i brzonogi Njegoš Despotović, ali su izostali zbog lakših povreda, a nije bilo ni posljednjeg pojačanja, povratnika Aleksandra Jovičića.

Izabranici trenera Mehmeda Janjoša, nekadašnjeg asa Sarajeva, primorali su na kapitulaciju Željka Kuzmića, a strijelac je bio Mujo Mujagić u 82.minuti.

Rudar-Prijedor: Jedinstvo 2:1(2:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 200
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)
Strijelci: Arežina u 13. i Radoja u 37. za Rudar Prijedor, a Mujagić u 82.minutu za Jedinstvo

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Miloš, Ćulum, Nišević, Burazor, Pejić, Arežina, Kojić, Radoja, Džafić
Igrali su još: Kuzmić, Pekija, Hamzić, Mešić, Marić, Džasper, Gavranović, Ovusu, Petković, Mrkić, Desnica

JEDINSTVO:
A.Abdihodžić, Hodžić, Šiljeg, Kovačević, J.Abdihodžić, Milenković, Dizdarić, Sinanović, Stepančev, Marković, Ivančević
Igrali su još: Puškar, Begić, Omanović, Mujagić, Samardžić, Ašćerić

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com