saobracajka-tukovi-kavasaki-dzeta (1)U saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju uveče dogodila kod benzinske pumpe u Tukovima lakše tjelesne povrede zadobio je Prijedorčanin I.O. (1974) koji je upravljao motorom „kavasaki“.

Njega je pod nerazjašnjenim okolonostima udario automobil „džeta“ kojim je upravljao D.V. (1975) iz Banja Luke.

Ovo su informacije koje su dobijene iz Centra javne bezbjednosti Prijedor čiji su pripadnici obavili uviđaj na licu mjesta.

Međutim, kako smo nezvanično saznali od očevidaca nesreće, nakon saobraćajke se dogodilo još nešto, što, kako je potvrđeno u policiji, nije prijavljeno.

-Sa kolegom sam išao kući i nakon što smo prešli Gradski most, kod benzinske pumpe smo vidjeli kako je automobil koji je išao iz pravca Tukova prešao u drugu traku i „pokupio“ motociklistu koji je nedugo prije toga iz pravca grada prošao pored nas dvojice – riječi su našeg sugrađanina koji nije želio da objavimo njegovo ime.

On dodaje da se vozač automobila odvezao dalje nekih 30-ak metara gdje se potom zaustavio.

saobracajka-tukovi-kavasaki-dzeta (2)-Ne znam da li je vozač pokušavao pobjeći sa mjesta nesreće u čemu je spriječen zbog kvara na automobilu, da li je bio „u šoku“ ili je samo htio da se pomjeri malo dalje, ali ono što se potom desilo, apsolutno me je iznenadilo – kaže naš sagovornik.

On kaže da je vozač napustio auto i prišao unesrećenom motoristi, a potom se iz jedne grupe momaka koja se našla nedaleko od mjesta nesreće izdvojio jedan od njih koji mu je prišao.

-Vjerovatno uznemiren onim što je vidio ili pomislivši da je vozač htio da pobjegne, pomenuti momak mu je prišao i udario ga šakom, pritom mu raskrvarivši nos – priča naš sagovornik koji dodaje da su on i njegov kolega stekli utisak da je vozač automobila bio „pod gasom“.

On dodaje da je nedugo potom stigla i policija, a vozač „džete“ je rekao da neće prijavljivati osobu koja ga je udarila ali je, nekako usput prokomentarisao „ja sam se nekad borio za ovu državu, a pogledajte šta se sad sve dešava“, pokazujući na svoje krvavo lice.

Nezvanično smo saznali da je motorom upravljao Ismet Osmanović iz Prijedora, koji nam je potvrdio da je lakše povrijeđen i da nije ništa slomio, te da se sjeća kako je automobil naglo prešao u njegovu kolovoznu traku i udario ga.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, za volanom „džete“ se nalazio Dario Višekruna iz Banjaluke, koji je „naduvao“ preko 2 promila alkohola u krvi, a vozilo kojim je upravljao nije bilo osigurano.

Nakon svega, postavlja se pitanje: da li je građanima Prijedora dozlogrdilo bahato ponašanje vozača pa su odlučili „uzeti pravdu u svoje ruke“?

Tekst i foto – Ladislav Kesar/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com