glas-kradja vozilaDragan Jelisavac (21) i Goran Martić (18) iz Prijedora uhapšeni su u nedjelju ujutro u tom gradu zbog sumnje da su tokom noći na području Prijedora ukrali automobil “golf” i opljačkali još šest vozila.

Među obijenim automobilima bilo je i privatno vozilo prijedorskog policajca. Kada su vidjeli da je vlasnik vozila policajac, to ih nije uplašilo nego su iz vozila, pored drugih stvari, ukrali i policijsku “stop” tablicu.

Iz drugih pet obijenih automobila osumnjičeni su uzeli sve što im je došlo pod ruku. Krali su od sunčanih naočara, baterija, punjača, telefona pa sve do privjeska, drvenog krsta manastira Ostrog, koji se nalazio u jednom od vozila.

Izvor blizak istrazi rekao je da su oni zatim sa policijskom “stop” palicom pokušali da zaustavljaju vozila, ali na sreću niko im nije stao.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor kažu da su oni pomenuta krivična djela počinili u nedjelju između dva i šest časova.

Nakon hapšenja kod osumnjičenih su pronađeni ukradeni predmeti koji su ubrzo vraćeni vlasnicima.

– Policija nastavlja dalje prikupljanje dokaza o pomenutom krivičnom djelu, nakon čega će kompletan izvještaj protiv mladića biti predat Okružnom tužilaštvu Banjaluka – rekli su u CJB Prijedor.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Jelisavac odranije poznat policiji po sličnim krivičnim djelima.

– On i još neki mladići ranijih godina na području grada krali su vozila i njima divljali prijedorskim ulicama. Ovo nije prvi put da ga hapse zbog krađa – kazao je izvor.

Dodao je da je Jelisavac proteklih godina u više navrata krao vozila i vozio se njima dok u rezervoaru ima goriva. Kada goriva nestane automobile bi ostavljao i bježao.

Naime, Jelisavac je u avgustu prošle godine uhapšen sa Radomirom Vasiljevićem zbog krađe automobila “golfa 3” u Prijedoru.

Ovi mladići su dan prije pomenutog slučaja u prijedorskom naselju Pećani takođe ukrali “golf 2” koji su vozili sve do jutarnjih časova kada im je nestalo goriva nakon čega su vozilo vratili na mjesto gdje su ga pronašli.

Policija je tada utvrdila da su Jelisavac i Vasiljević nekoliko dana ranije u naselju Urije pokušali da ukradu još jednog “golfa”, ali da su ostali bez plijena, jer automobil u tom trenutku nije mogao upaliti. Mladići su u vozilo ušli tako što su obili prtljažnik. Nakon hapšenja oni su pokazali policiji gdje su ukrali vozila te predali ukradene predmete iz tih automobila.

Da je Jelisavac poznat po krađi automobila, a posebno “golfova”, govori i to da je mladić prošle godine takođe ukrao još jedan “golf 2” tako što je došao do kuće vlasnika vozila i ključem koji se nalazio u automobilu startovao ga i odvezao u pravcu grada. Ukradeno vozilo je nakon što je ostalo bez goriva ostavio u naselju Raškovac i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Glas Srpske