rudar prijedor-leotar-izvjestaj (2)Bez sumnje, jedan od najzaslužnijih za uspjehe Rudar-Prijedora protekle sezone, a posebno ovog proljeća kada je osvojeno prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske i izboren plasman u finale Kupa RS bio je neumorni „vezista“ Bojan Burazor.

U borbama za bodove bio je nezamjenljiv, od kada je zimus došao među „zeleno-crne“ i odigrao je svih 13 utakmica sa maksimalnih 1170 minuta provedenih na terenu.

– Našoj šampionskoj titulu nema prigovora. Uz trenera Zorana Bujića djelovali smo homogeno, „disali kao jedan“, kako u svim iskušenjima, kroz koje smo prošli, tako i kada smo se pripremali na treninzima, družili privatno. Iako sam se odlučio da dođem iz Travnika, u kojem sam proveo polusezonu, igrajući u Premijer ligi BiH, nijednog momenta nisam sumnjao da ćemo ostvariti željeni cilj – priča Burazor.

Brzo je 22-godišnji mladić, koji je karijeru započeo u Borcu iz Kozarske Dubice, potom u hrvatskom prvoligašu Rijeci prošao kadetsku i juniorsku selekciju, a potpisao ugovor na godinu dana, da bi prije odlaska među travničke „vezire“ pružao odlične partije u dresu federalnog prvoligaša BIH, Jedinstva iz Bihaća, pobrao simpatije simpatizera „rudara sa Sane“.

– Trudim se da uvijek pružim maksimum na terenu, a to publika prepoznaje. Ipak, i trener Bujić tražio je aktivan presing od nas, bili smo dobro fizički pripremljeni, ali i na psihološkom planu, jer je trka bila naporna. Ipak, činjenica da je Rudar Prijedor jesenas u Trebinju pobijedio glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto Leotara sa 1:0, a da smo ih i u finišu prvenstva savladali identičnim rezultatom, najviše govori da smo bili bez premca – podsjeća Burazor.

Zapažen i defanzivnim zadacima, sa sjajnim osjećajem za prostor, jer rivalima oduzima lopte bez faula, izvanrednim promjenama pravca kretanja sa jedne na drugu stranu „travnatog tepiha“ do bočnih linija, ali posebno koristan kada brzim korakom nezadrživo krene ka protivničkom kaznenom prostoru, da bi potom našao najidealnije rješenje u predaji lopte, koristan je toliko da se bez njega u bh.eliti i ne može zamisliti startna postava.

– Najvažnije je da se dobro odmorimo, a onda skupimo snagu za izazove koji nas očekuju. Nadam se da će nas, i pored odlaska trenera Bujića, kao i jednog od najboljih igrača Vedrana Kantara, krasiti sve one pozitivne osobine, ispoljene do sada. Idemo u nove pobjede i spremni smo za njih. Već razmišljamo o punim tribinama prijedorskog Gradskog stadiona, a uz podršku navijačke grupe kakava je „Alkohol bojs“ tek ćemo pokazati koliko možemo – zaključio je Bojan Burazor.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com