Novi/stari komandir Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Prijedor je Nebojša Miljuš.

Potvrdio je ovo danas za Srnu gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Govoreći o Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici, on je rekao da starješinu raspoređuje gradonačelnik, bez konkursa i bez Skupštine grada.

“Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice je radno mjesto u okviru Gradske uprave. Dosadašnji starješina Radovan Martić raspoređen je u Odsjek komunalne policije, a na to radno mjesto raspoređen je njegov doskorašnji zamjenik i raniji starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš”, izjavio je Javor za Srnu.

Kako nezvanično saznajemo, smjenu Martića iniciralo je rukovodstvo Potkozarskog narodnog pokreta Prijedor.

Nakon prošlih lokalnih izbora, u raspodjeli rukovodećih mjesta u Prijedoru između stranaka koje su činile novu skupštinsku većinu, ova pozicija je pripala Partiji demokratskog progresa koja je predložila Martića.

Početkom 2022. godine dio tadašnjeg rukovodstva i članova prijedorskog PDP-a napustili su stranku i osnovali Potkozarski narodni pokret koji je ostao dio većine.

Prema našim saznanjima, rukovodstvo PNP-a Prijedor je već duži vremenski period bilo nezadovoljno radom Martića i njegovim odnosom prema stranci pa je predložilo ovu smjenu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com