“Vode Republike Srpske” privremeno koriste zemljište više vlasnika i posjednika radi realizacije projekta regulacije rijeke Miloševice u Prijedoru, a za eventualnu štetu nastalu zbog prolaska građevinskih mašina i kamiona novčana naknada se potražuje od grada, objavila je Gradska uprava.

Gradska uprava Prijedor prenosi pojašnjenje “Voda” da privremeno koriste zemljište jer lično dostavljanje informacije nije uspjelo usljed nepoznate ili netačne adrese pojedinaca ili nepoznatih nasljednika.

Kako su naveli, Zakonom o vodama propisano da je vlasnik odnosno korisnik zemljišta dužan dopustiti prelaz preko zemljišta ovlaštenima za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji ili održavanju vodnih objekata ili postrojenja.

“Nakon završenih radova, za eventualnu nastalu štetu posjednici i vlasnici zemljišta koje je korišteno za prelazak građevinskih mašina i kamiona imaju pravo na potraživanje novčane naknade od grada Prijedora, čija je obaveza rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa”, navodi se u saopštenju.

U okviru projekta mjera zaštite od poplava u Republici Srpskoj vrši se regulacija rijeke Miloševice, što se finansira sredstvima Evropske investicione banke, a radove izvode “Prijedorputevi” od 3. aprila prošle godine.

SRNA
Foto – kozarski.com