Mrkonjić Grad: Sloboda – Omarska 2-0

Lewis ‘16, ‘40

Sudija: Velimir Drinić (Modriča) Gledalaca:100.

Žuti kartoni: Nikodinović, Mitrić (Sloboda) Jovičić, Kovačević, Panić (Omarska)

Sloboda: Travar, Radaković (Radulović), Bobić, Nikodinović (Lazendić), Zekanović (Todorović), Lewis (Soldat), Mitrić, Fontemachi, Živković, Babić, Radić (Jotić). Trener: Marko Tešić.

Omarska: Zgonjanin, Zdjelar (Rastoka), Kopanja, Kralj, Anđić (Petković), Jaćimović (Panić), Nišić L, Jovičić, Kovačević, Gavranović (Grahovac), Domuzin (Sadžak). Trener: Saša Keranović.

I na gostovanju u Mrkonjić Gradu Omarska je doživjela poraz, te je ostala na začelju prvenstvene tabele. Utakmica je bila veoma mirna, fer i korektna i djelovalo je da je domaćin veoma lako došao do tri boda. Sa druge strane, posebno zabrinjava igra Omarske u završnici napada. Faktički za 90 minuta Omarska nije stvorila ni polupriliku.

U prvih 15. minuta nije viđeno apsolutno ništa na terenu, a onda su domaći poveli iz prvog dolaska pred gol Omarske. Jedan igrač odbrane Omarske je promašio loptu koja je došla sa lijevog boka, u šesnaestercu ju je prihvatio Lewis i preciznim udarcem savladao Zgonjanina.

U 40.minutu školska akcija domaćina, lopta na bok, krilo Slobode je predriblao Jovičića i ubacio loptu na peterac, gdje je na pravom mjestu ponovo Lewis i postiže i drugi gol za Slobodu. Dva napada, dva šuta, dva gola za domaćina.

U drugom poluvremenu, slična situacija na terenu, domaćin je relativno lako kontrolisao situaciju. Što se tiče Omarske vrijedi izdvojiti samo pokušaja Grahovca sa distance u 56.minutu, ali je i taj udarac otišao pored gola Slobode. Utakmica je bila potpuno mirna do 75 minute, a onda u periodu od tri minuta domaći imaju tri stopsototne šanse, ali dva puta sjajno brani Zgonjanin, a jednom domaći pogađaju prečku. Nakon toga, oba trenera su izvršile izmjene i utakmica je mirno privedena kraju.

Definitivno, vidjelo se danas da nedostaje jednostavnosti u napadu, više kombinatorike, manje driblanja. Takođe, dešavaju nam se i greške u odbrani i sve su to uzroci poraza.

U sledećem kolu, Omarska ide na daleko gostovaje u Foču u novi pokušaj da dođe do bodova spasa.

FK Omarska