Parastosom u Crkvi Svete Trojice, prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen-ploče poginulim policajcima, Policijska uprava Prijedor obilježila je 4. april, Dan policije Republike Srpske.

Desetak dana nakon dvadesetog rođendana, Dario Davidović ubijen je u napadu na Prijedor 31. maja 1992. godine. Majka Milka je u to vrijeme bila na privremenom radu u Njemačkoj, a pored velikog gubitka, i danas je boli to što nije mogla sahraniti sina.

“Ja njega nisam ni sahranila tada, bila sam u Njemačkoj. Javili su mi nakon nekoliko dana, dobila sam iz Beograda poziv od ujaka da se pripremim za strašnu vijest. Bila sam na poslu tad, radila. Nisam ga ni sahranila, sahranili su ga baka, moji kumovi i moja familija”, prisjeća se Milka Babić najtežih životnih trenutaka.

U Policijskoj upravi Prijedor ističu da su povodom Dana policije Republike Srpske u proteklih desetak dana organizovali niz aktivnosti kako bi svoj rad približili građanima.

Na svoj dan, dužnim poštovanjem prisjetili su se poginulih saboraca.

“Oni su dali ono najvažnije što su imali, svoje živote, ugradili ih u Republiku Srpsku i naša obaveza je da ih se sjećamo i da im odajemo dužno priznanje za ono što su oni učinili za nas”, rekao je Stevo Tomčić, zamjenik načelnika Policijske uprave Prijedor.

Pohvale za trud, zalaganje i profesionalan odnos prema poslu pripadnicima policije stigle su iz prijedorske Boračke organizacije.

“Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova želimo srećan Dan policije, želimo im srećan i uspješan rad i aktivnosti, posebno u ovom turbulentnom vremenu. Svjesni smo koje su obaveze pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i kao borci i demobilisani borci i kao građani Republike Srpske, zahvaljujemo na njihovom trudu i zalaganju i želimo im srećan i uspješan rad”, rekao je Vojislav Kondić, predsjednik ove organizacije.

U proteklom Odbrambeno otadžbinskom ratu poginulo je 74 pripadnika Centra javne bezbjednosti Prijedor i sedam pripadnika 7. odreda Specijalne brigade policije.

kozarski.com