U organizaciji Udruženja navijača “Grobari Prijedor” koje okuplja navijače Fudbalskog kluba “Partizan” iz Beograda, u četvrtak uveče je po prvi puta organizovana podjela paketića za djecu svojih članova.

Prema riječima Stojana Janjetovića, predsjednik ovog Udruženja, ideja za ovakvu akciju postoji već neko vrijeme, ali je pred kraj prošle godine dogovorena i njena realizaciju.

-Za proteklih šest godina postojanja pokazali smo kako treba da funkcioniše jedno udruženje navijača. Naši članovi prije svega prate utakmice košarkaškog i fudbalskog kluba “Partizan” kojima želimo da se ove sezone okite titulama. Od početka našeg rada želimo da članovi Udruženja budu dobri ljudi i dobri navijači koji na utakmice idu da navijaju i raduju se, a ne da izazivaju incidente i tuku se. U nekoliko navrata smo organizovali odlazak većih grupa djece na mečeve u Beograd. U Prijedor smo u novembru 2022. godine doveli i FK “Partizan” koji je odigrao prijateljski meč sa “Rudarom” povodom 95 godina postojanja kluba. Da se naš rad poštuje u “Partizanu” govori i činjenica da su naši članovi redovni na utakmicama košarkaške Evrolige te da mnogi navijači iz Republike Srpske i Srbije upravo preko nas dolaze do karata za ove utakmice – rekao je Janjetović.

On se zahvalio Gradskoj upravi Prijedor na čelu sa gradonačelnikom Javorom koja je obezbijedila sredstva za nabavku paketića za djecu članova Udruženja navijača “Grobari Prijedor” te dodao da će ova akcija postati tradicionalna.

U sali rudničke direkcije u Prijedoru, uz prigodan program, podijeljeno je 120 paketića a svi prisutni bili su u crno-bijelim tonovima, uz brojne majice, dresove, šalove i zastave “Partizana”.

Za ovu priliku i Djeda Mraz je bio prikladno obučen, u crno-bijelo odijelo.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com