Kuglaši “Rudara” iz Prijedora osvajači su Kupa Republike Srpske.

Epilog je to sjajnog današnjeg finala koje je održano u Gradiškoj.

Prijedorčanu su pehar namijenjen pobjedniku Kupa osvojili sa samo dva čunja prednosti ispred branioca titule, ekipe banjalučke “Ade”.

Kako se ispostavilo na kraju, junak pobjede bio je Marko Trklja koji je u posljednjem bloku nadoknadio zaostatak Prijedorčana u odnosu na protivnike.

Ekipa “Rudara” odlično je otvorila današnje takmičenje jer je u prvom bloku najbolji bio iskusni Đorđe Paštar sa 605 oborenih drva.

U drugom i trećem bloku bacali su Siniša Knežević (583) i Miodrag Trklja (601) pa su Prijedorčani bili na vodećoj poziciji ispred “Kozare” iz Gradiške i banjalučke “Ade”.

Potom su nastupili Mladen Džajić (588) i Dražen Rujević (547), ali su kuglaši “Kozare” i “Ade” u četvrtom i petom bloku odlično bacali pa je “Rudar” pred odlučujućih 120 hitaca bio tek trećeplasirani sa 24 oborena čunja manje od Banjalučana i 29 od tada vodeće ekipe iz Gradiške.

Za Prijedorčane je posljednji bacao Marko Trklja koji je tokom cijele jesenje polusezone bio konstatno na oko 600 oborenih drva.

Ovosezonske pojačanje nije omanulo ni ovoga puta.

U krajnje neizvjesnom duelu, do posljednjeg bacanja se vodila borba između Marka Trklje i Dragana Šukala iz “Ade”.

Na kraju najbolji mogući epilog za Prijedorčane, Marko je oborio 614 a Dragan 607 čunjeva pa je titula Kupa RS završila u rukama Prijedorčana.

Treba reći da je “Rudar” u današnjem finalu bio lišen pomoći svog kapitena Siniše Miljatovića koji nije mogao nastupiti zbog visoke temperature.

Ovim trijumfom Prijedorčani su osigurali nastup na finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine.

Sve čestitke kuglašima “Rudar” Prijedora, treneru Drinčiću kao i rukovodstvu kluba na osvojenoj tituli Kupa Republike Srpske.

Poredak:
1.KK “Rudar” Prijedor – 3538
2.KK “Ada” Banja Luka – 3536
3.KK “Kozara” Gradiška – 3512
4.KK “Rad” Brčko – 3427

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – KK “Rudar” Prijedor