Na četvrtom “ŠA festu” posjetioci uživali u muzici, pozorištu, slikarstvu, humoru i zabavi.

Četvrti Memorijalni art festival “ŠA Fest” završen je sinoć održavanjem druge večeri muzičkog programa. Na “ŠA live” stejdžu nastupili su Senidah, Vojko V, Đorđe Čarkić Klinac, Bojana Vunturišević i Andra Kiddo, dok su na „Elektro parku“ u Starom gradu posjetioce do ranih jutarnjih sati na ples tjerali Gramophondzie, Dejan Milićević, Danijel Kević i Inis.

Ispred Galerije “Sreten Stojanović” postavljena je izložba djela nastalih na likovnoj “ŠA koloniji”, na kojoj su u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Prijedora stvarali lokalni slikari.

U saradnji sa Muzejom Kozare, ispred Galerije bila je postavljena i izložba „Iz Prijedora“, koja predstavlja najznačajnije i svaremene likovne umjetnike grada.

Tokom četiri dana trajanja “ŠA fest” posjetiocima je pružio mnoge društvene, kulturne i zabavne sadržaje – stend-ap nastup, pozorišnu predstavu, literarni konkurs u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Ćirilo i Metodije”, slikarske, filmske, muzičke i ekološke radionice, te dijalog o omladinskoj politici i kreativnoj industriji.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

“ŠA fest” ove godine ne bi bio moguć bez podrške Kabineta predsjednika Republike Srpske, koji je generalni pokrovitelj, i Grada Prijedora, koji je pokrovitelj.

“Ono što želimo da pružimo posjetiocima i ono što oni nama uzvraćaju su ljubav, prijateljstvo i dobra energija. Upravo to se i desilo i ovog puta, a Prijedor je tokom četiri dana trajanja ‘ŠA festa’ bio centar kulturnih dešavanja. ‘ŠA fest’ nastavlja sa svojim misijom”, poručila je portparolka “ŠA festa” Martina Stakić.

ŠA Fest