Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće sutra prijedlog odluke o nagradama i priznanjima koja se dodjeljuju povodom 16. maja – Dana grada, najavljeno je iz Skupštinske službe.

Za Plaketu grada predložen je Dom zdravlja zbog, kako je obrazloženo, izuzetnih rezultata u oblasti poslovanja, uvažen od relevantnih institucija i stručne javnosti i godinama unazad prepoznatljiv kao jedna od finansijski najstabilnijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Za dobitnika Povelje počasnog građanina predložen je grčki ambasador u BiH Dimitrios Papandreu za značajan doprinos u širenju ugleda grada Prijedora, a za dobitnika Nagrade grada LJubiša Aramanda, posthumno, za svestranost, predanost i doprinos razvoju mnogih oblasti društvenog života.

Na dnevnom redu su prijedlozi odluka o raspodjeli neutrošenih sredstava od kredita i informacija o realizaciji odluke o dugoročnom zaduženju, pet kadrovskih pitanja, jedan akt prostornog uređenja i izvještaji o radu Pravobranilaštva, Doma zdravlja i Turističke organizacije.

Pred odbornicima će se naći odluka o bezbjednosti saobraćaja, programi korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih i naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta, plan redovnog održavanja, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica i nacrt odluke o komunalnoj naknadi.

Odbornici će razmatrati i izvještaj o realizaciji ugovora o pružanju javnih vodnih usluga, informaciju o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama i odluke o osnivanju dvije nove poslovne jedinice Gradske apoteke, i to u Kozarcu i u Potkozarju.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

SRNA
Foto – ilustracija