“Stranci u noći”, predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), po tekstu Ane Đorđević i u režiji Slađane Kilibarde, gostuje u Pozorištu Prijedor 22. aprila sa početkom u 20 časova.

“Gostovanje ove predstave, koje je bilo zakazano za februar tekuće godine, odloženo je zbog bolesti glumca pa će publika u Prijedoru ove subote moći da uživa u predstavi”, saopšteno je iz NP RS.

U predstavi igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Boris Šavija, Rok Radiša i Jelena Jandrić.

“‘Stranci u noći’ nisu samo puki prikaz utjecaja razvoja tehnologije (u konkretnom slučaju mobilnih telefona i društvenih mreža) na međusobne odnose između ljudi. Oni su minuciozni portret ogoljenosti i samoće današnjeg modernog svijeta. S partnerom ili solo, s potomstvom ili bez njega, ljubav kao iskonska potreba za pripadanjem, modernom čovjeku postaje teren iskliznuća. Strah od iskrenog pripadanja pretvara se u strah od života kao takvog. Zato je lakše navući masku i biti netko drugi, otporan, neranjiv i svemoguć”, zapisala je o predstavi Kilibarda.

Dalje dodaje da bi ogoliti se do kraja izazvalo isuviše boli, pa zato radije pristajemo na doživotne korote koje nas održavaju u životu iza i unutar vlastitih zatvorenih vrata, ispred kojih ostaju naša djeca s najvažnijim pitanjem: “Što je to ljubav?”

nezavisne.com